Παρμενίων 21: Μήνυμα στον Ερντογάν από τον Έβρο – Σφοδροί βομβαρδισμοί από αεροπορία & τεθωρακισμένα


Τρομακτική η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων – Μήνυμα ετοιμότητας και αποτροπής την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις 

Συνεχής εκπαίδευση, εξοπλιστική ενίσχυση και μέγιστη ετοιμότητα σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό είναι το τρίπτυχο, στο οποίο κινείται το ΓΕΕΘΑ, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα οι τρεις κλάδοι επιβεβαίωσαν πως έχουν αναπτύξει σε εξαιρετικό βαθμό τη διακλαδικότητα.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στον Έβρο, όπου στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» πραγματοποιήθηκε η χερσαία δραστηριότητα «Αίσιος Οιωνός», στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», με τη συμμετοχή μονάδων του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το απαιτητικό σενάριο που σχεδίασε το ΓΕΕΘΑ, ο εχθρός είχε παρασυρθεί σε προσχεδιασμένο χώρου, όπου είχε δημιουργηθεί τάφρος, η οποία με την προσέγγιση του εχθρού ανατινάχθηκε. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε τακτικό πλεονέκτημα στα άρματα Leopard, τα οποία βομβάρδισαν τα εχθρικά άρματα.

Ακολούθησε καταιγισμός πυρών από μαχητικά αεροσκάφη F-16 block 52+, mirage 2000-5 και F-4, ενώ τα ελικόπτερα Απάτσι και Kiowa warrior της Αεροπορίας, Στρατού εξαπέλυσαν πυραύλους, ολοκληρώνοντας την κατάληψη του υψώματος που είχε προβλεφθεί. Το Newsbomb.gr κατέγραψε live την σπουδαία άσκηση στον Έβρο, δείτε το βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ