Εμβολιασμός Πανδημία: Γιατί η πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19 είναι πιο προστατευτική από ό,τι νομίζεις

Εμβολιασμός Πανδημία: Κοινωνική κοινή χρήση

Νέα έρευνα δείχνει ότι η 1η δόση προσφέρει ισχυρή ανοσολογική προστασία, μείωση της μετάδοσης σε άλλους  Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε μετά από μία δόση του εμβολίου COVID-19. Μια βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι άτομα που έχουν λάβει μόνο έναν εμβολιασμό προστατεύονται κατά 70%. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να σταματήσει να προστατεύεται ή να αποστασιοποιείται φυσικά.

Μετά από μήνες αναμονής, πολλοί πρόσφατα εμβολιασμένοι Καναδοί έχουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις – πόσο προστατευμένος είμαι μετά από μία δόση εμβολίου COVID-19, πότε θα κάνω τη δεύτερη λήψη μου και τι μπορώ να κάνω με ασφάλεια μέχρι τότε;

“Είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο”, δήλωσε ο Δρ Zain Chagla, ιατρός μολυσματικών ασθενειών στο St. Joseph’s Healthcare Hamilton και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McMaster. “Όλοι ρωτούν γι ‘αυτό.” Παρόλο που δεν έχουμε ακόμα όλες τις απαντήσεις, υπάρχουν μερικά υποσχόμενα πρώτα σημάδια που μπορεί να σας βοηθήσουν να νιώσετε άνετα μέχρι να πάρετε τη δεύτερηή σας λήψη.

Πόσο προστατευμένος είμαι μέχρι τη δεύτερη λήψη;

Μια πρόσφατη μελέτη στο The Lancet εξέτασε περισσότερους από 23.000 εμβολιασμένους ιατρούς στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο και διαπίστωσε ότι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech ήταν τουλάχιστον 70% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση.

Μια άλλη μελέτη Lancet εξέτασε περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σκωτία κατά την ίδια χρονική περίοδο και διαπίστωσε ότι η λήψη του εμβολίου της Pfizer ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματική στην πρόληψη νοσηλείας λόγω της COVID-19 τέσσερις έως πέντε εβδομάδες μετά την αρχική δόση.

Αυτή η μελέτη ανέλυσε επίσης το εμβόλιο AstraZeneca-Oxford στον ίδιο πληθυσμό και διαπίστωσε ότι ήταν 88% αποτελεσματικό για τον περιορισμό των εισαγωγών στο νοσοκομείο από την COVID-19.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here