Πλανήτης Άρης: Το διαστημόπλοιο InSight της NASA μεταφέρει ονόματα Κυπρίων πολιτών – Δείτε LIVE

Μετά από ένα ταξίδι που διήρκεσε έξι μήνες αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να κάνει την εντυπωσιακή της προσεδάφιση στον πλανήτη Άρη η διαστημοσυσκευή της NASA με το όνομα InSight, η οποία, εκτός από την έρευνα που θα διεξάγει στο εσωτερικό του πλανήτη, μεταφέρει και δύο μικροτσίπ στα οποία περιλαμβάνονται 2.4 εκατομμύρια ονόματα ανθρώπων από σχεδόν όλες χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

Η ιδέα να ταξιδέψουν ονόματα στον Άρη μέσα σε μικροτσίπ εξυπηρετεί τον σκοπό μιας εικονικής «συμμετοχής» σε διαστημικές αποστολές από απλούς ανθρώπους, που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που εξήγγειλε η NASA και δήλωσαν τα ονόματά τους διαδικτυακά. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΚΥΠΕ, ονόματα 983 Κυπρίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο.

NINTCHDBPICT000451534552

Με την συμπερίληψη του ονόματος στην αποστολή της NASA οι εικονικοί επιβάτες λαμβάνουν και μια «κάρτα επιβίβασης», ενώ θα έχουν και πρόγραμμα επιβράβευσης για μελλοντικές πτήσεις στο διάστημα, κάτι σαν «κάρτα μιλίων». Όσοι έχασαν την ευκαιρία να δηλώσουν το όνομά τους στα μικροτσίπ θα μπορέσουν να το πράξουν σε μελλοντικές αποστολές.

Δείτε live την προσεδάφιση του InSight της NASA στον πλανήτη Άρη.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here