Ινδία Covid-19: Η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων εν μέσω της αύξησης του κορωνοϊού.

Ινδία Covid-19: Οι μολύνσεις και τα ποσοστά θανάτου αυξάνονται στην Ινδία. –  Μια προειδοποίηση από την Ινδική κοινοπραξία SARS-CoV-2 Genetics, ή το INSACOG στις αρχές Μαρτίου σχετικά με μια νέα παραλλαγή του COVID-19 που εξαπλώνεται σε όλη την Ινδία, αγνοήθηκε από την κυβέρνηση εν μέσω μιας αύξησης κρουσμάτων. Η Digital Journal ανέφερε τον Μάρτιο ότι ο ιολόγος Shahid Jameel εξήγησε ότι «η διπλή μετάλλαξη σε βασικές περιοχές της πρωτεΐνης του ιού μπορεί να επιτρέψει στον ιό να διαφύγει του ανοσοποιητικού συστήματος».

Η πρωτεΐνη ακίδα χρησιμοποιείται από τον ιό για να διεισδύσει στα ανθρώπινα κύτταρα. Σε μια ανάλυση των δειγμάτων που συλλέχθηκαν από το κράτος της Δυτικής Μαχαράστρα της Ινδίας, οι επιστήμονες με το INSACOG είδαν «αύξηση του κλάσματος των δειγμάτων με τις μεταλλάξεις E484Q και L452R» σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Τέτοιες [διπλές] μεταλλάξεις παρέχουν ανοσολογική διαφυγή και αυξημένη μολυσματικότητα», δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Το Reuters αναφέρει ότι οι πληροφορίες στην έκθεση μεταφέρθηκαν σε έναν ανώτερο αξιωματούχο που αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με έναν από τους επιστήμονες, τον διευθυντή ενός ερευνητικού κέντρου στη βόρεια Ινδία, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας του.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο The Hill αναφέρει ότι οι ερευνητές του INSACOG εντόπισαν για πρώτη φορά την παραλλαγή B.1.617 τον Φεβρουάριο, δήλωσε ο Ajay Parida, διευθυντής του κρατικού Ινστιτούτου Επιστημών Ζωής και μέλος του INSACOG.

Οι λόγοι αποτέφρωσης της Ινδίας έχουν κατακλυστεί από την κρίση του ιού κορωνοϊού

Μια έκδοση αυτού του σχεδίου έκθεσης, που βλέπει το Reuters, παρουσιάζει τα ευρήματα του φόρουμ: «η νέα ινδική παραλλαγή είχε δύο σημαντικές μεταλλάξεις στο τμήμα του ιού που προσκολλάται στα ανθρώπινα κύτταρα και είχε εντοπιστεί στο 15% έως 20% των δειγμάτων από τη Μαχαράστρα, το κράτος που πλήττεται περισσότερο από την Ινδία. ”

Βασικά, περιγράφοντας περαιτέρω τις δύο μεταλλάξεις, η έκθεση ανέφερε ότι οι μεταλλαγμένες εκδόσεις του ιού θα μπορούσαν πιο εύκολα να εισέλθουν σε ένα ανθρώπινο κύτταρο και να αντισταθμίσουν την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου σε αυτό.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 24 Μαρτίου, το υπουργείο Υγείας δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τα ευρήματα του φόρουμ, αλλά άφησε ότι οι μεταλλάξεις ήταν «μεγάλης ανησυχίας», μια φράση που περιλαμβάνεται στο αρχικό σχέδιο της δήλωσης.

Είναι πραγματικά ασαφές εάν ο πρωθυπουργός Narendra Modi είδε ακόμη και την αρχική έκθεση της INSACOG. Περιττό να πούμε ότι η Ινδία κατακλύζεται τώρα από μια αύξηση κορωνοϊών με αδιανόητες αναλογίες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here