Αθλητισμός: Σωματική δραστηριότητα και υγεία της καρδιάς-Γιατί αξίζει να ξεκινήσετε [vid]


Η σωματική δραστηριότητα περιλαμβάνει καθημερινές κινήσεις (π.χ. περπάτημα) και άσκηση. Η τακτική σωματική δραστηριότητα έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας, τώρα και μακροπρόθεσμα. Η εκτέλεση δραστηριοτήτων που απολαμβάνετε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την πορεία προς μια καλύτερη υγεία της καρδιάς. Ακόμη και 10 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα μπορούν να κάνουν καλό στην υγεία σας. Να θυμάστε πως μπορείτε να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα σε οποιαδήποτε ηλικία και σχεδόν σε οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης κι αν βρίσκεστε.

Η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία της καρδιάς σας. Η άσκηση από 30 έως 45 λεπτά την ημέρα, πέντε ή περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρδιακών προσβολών. Μπορεί επίσης να προλάβει πολλές καταστάσεις και ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καρκίνων, διαβήτη τύπου 2 και κατάθλιψης.

Τι ακριβώς είναι η «σωματική δραστηριότητα»;

  • Φυσική δραστηριότητα – Καθημερινές ενέργειες, όπως το περπάτημα, οι οικειακές εργασίες, η χρήση σκάλας αντί ασανσέρ.
  • Άσκηση – Οργανωμένες δραστηριότητες και αθλήματα, όπως κολύμβηση, ποδηλασία, γιόγκα και ομάδες πεζοπορίας.

Μπορείτε να αυξήσετε την καθημερινή σας σωματική δραστηριότητα χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο ή ακόμη και να ιδρώσετε. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε απλά να κάνετε περισσότερες από τις δραστηριότητες που απολαμβάνετε κάθε μέρα, όπως το περπάτημα.

Γιατί η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση κάνουν καλό στην καρδιά σας;

Η ανάπτυξη της φυσικής σας δραστηριότητας στο συνιστώμενο επίπεδο έχει πολλά οφέλη. Κάνοντας την καρδιά σας να δουλεύει λίγο πιο σκληρά, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά αυτό – ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, το εισόδημά σας ή το μέρος που ζείτε.

Πώς βοηθά η σωματική δραστηριότητα το σώμα σας;

Η σωματική δραστηριότητα είναι ένα καλό φάρμακο. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη. Εάν έχετε καρδιακές παθήσεις, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την κατάσταση. Η αυξημένη δραστηριότητα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος σας, κάτι που έχει επίσης πολλά οφέλη, όπως μείωση του κινδύνου διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων μορφών καρκίνου. Το να έχεις ένα υγιές βάρος μειώνει επίσης τον παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Η τακτική άσκηση μπορεί επιπλέον να ενδυναμώσει τα οστά και τους μύες σας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ