Σεξουαλική κακοποίηση γυμναστικής : Η Γερμανία βάζει τέλος

Πιο συγκεκριμένα η Εθνική Γερμανίας, αποφάσισε να βγάλει τα κορμάκια της και να εκτελέσει το χορευτικό της πρόγραμμα , ντυμένη με ολόσωμες φόρμες σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει τα σεξιστικά σχόλια αλλά και να προωθήσει ένα πιο κοινωνικό statement. Αυτή την ενδυματολογική επιλογή επέλεξαν να την προωθήσουν σε αγώνες.

Η επιλογή έγινε από την αθλήτρια Sarah Voss, στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Βασιλεία της Ελβετίας , η απόφαση της στηρίχτηκε και από την Γερμανική ομοσπονδία η οποία εξέδωσε και συγκεκριμένο δελτίο τύπου που εξηγούσε τους λόγους που ώθησαν την αθλήτρια να πάρει αυτή την απόφαση και τους λόγους που η ίδιοι στηρίζουν την απόφαση.

Sarah Voss

  • Είναι αθλήτρια της γυμναστικής αλλά και μέλος της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας. Έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλλιτεχνικής γυμναστικής της Ελβετίας με μία ολόσωμη φόρμα και όχι με κορμάκι όπως είθιστε.
  • Η κίνηση της είχε θετική απήχηση, αφού μετά την δική της εμφάνιση, και δύο ακόμα συναθλήτριες της την μιμήθηκαν και αντί να εμφανιστούν με καυτά σορτς, τα έβγαλαν και φόρεσαν ολόσωμες φόρμες.

Η Γερμανική ομοσπονδία στηρίζει την απόφαση τους

  • Η Γερμανική ομοσπονδία στήριξε την απόφαση τους και εξέδωσε δελτίο τύπου που ενημέρωνε ότι η κίνηση αυτή των κοριτσιών, έγινε γιατί ήταν ένας τρόπος να εναντιωθούν στην σεξουαλική κακοποίηση που συμβαίνει στον χώρο της γυμναστικής.

Η Sarah voss ,δεν παραβίασε τον νόμο

  • Η γερμανική ομοσπονδία, τονίζει ότι αυτή η επιλογή δεν την έκανε να παραβιάσει κανέναν νόμο και ότι μόνο καταπάτησε κάποιους άγραφους κώδικες. Εξηγεί ότι οι όροι της διεθνούς ομοσπονδίας γυμναστικής επιτρέπουν στους αθλητές να φοράνε ολόσωμες φόρμες και ότι συνήθως αυτή η ενδυμασία υιοθετείτε από θρησκευτικούς κυρίως λόγους.

Τι έδειξε με την κίνηση να φορέσει ολόσωμη φόρμα

  • Με αυτή την κίνηση της, έδειξε πόσο σοβαρά βλέπει το άθλημα και ότι δεν τονίζει το σώμα της και την γυναικεία γραμμή της.

Ακολουθεί βίντεο για την ενόργανη γυμναστική

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here