Σύσταση FDA να μην χρησιμοποιείται ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία ή την πρόληψη της COVID-19


Δεδομένης της αύξησης του ενδιαφέροντος περί της χρήσης της δραστικής ουσίας ιβερμεκτίνης για την πρόληψη ή τη θεραπεία της COVID-19 σε ανθρώπους, ο FDA διευκρινίζει ότι το εν λόγω σκεύασμα δεν έχει λάβει καμία έγκριση για την χορήγησή του σε ανθρώπους ή ζώα κατά της COVID.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός ορισμένα ζωικά σκευάσματα ιβερμεκτίνης, έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ για τη θεραπεία ή την πρόληψη παρασίτων σε ζώα. Την ίδια ώρα, στους ανθρώπους, τα δισκία ιβερμεκτίνης έχουν εγκριθεί σε πολύ συγκεκριμένες δόσεις για τη θεραπεία ορισμένων παρασιτικών σκουληκιών και υπάρχουν τοπικά σκευάσματα (για το δέρμα) για ψείρες κεφαλής και δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή. Ο FDA αποσαφηνίζει ότι έχει λάβει πολλαπλές αναφορές ασθενών που χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας, μετά από αυτοθεραπευτικές παρεμβάσεις με ιβερμεκτίνη που προορίζεται για ζώα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ιβερμεκτίνη

Ο FDA δεν έχει εγκρίνει την ιβερμεκτίνη για χρήση ως προς την πρόληψη ή την θεραπεία της COVID-19 σε ανθρώπους ή ζώα. Η ιβερμεκτίνη έχει εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση για τη θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από ορισμένα παρασιτικά σκουλήκια και ψείρες κεφαλής και δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή. Όπως επισημαίνει ο FDA, τα διαθέσιμα δεδομένα δεν δείχνουν ότι η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματική κατά της COVID-19. Οι κλινικές δοκιμές που αξιολογούν τα δισκία ιβερμεκτίνης για την πρόληψη ή τη θεραπεία της COVID-19 σε ανθρώπους βρίσκονται σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, προειδοποιεί ότι η χρήση ζωικής ιβερμεκτίνης για την πρόληψη ή τη θεραπεία της COVID-19 στους ανθρώπους είναι επικίνδυνη. Καθώς τα ζωικά προϊόντα ιβερμεκτίνης είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουν εγκριθεί για τον άνθρωπο, ο FDA καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ποτέ φάρμακα που προορίζονται για ζώα στον εαυτό σας ή σε άλλα άτομα.

Τι είναι η ιβερμεκτίνη και πώς χρησιμοποιείται;

  • Τα δισκία ιβερμεκτίνης έχουν εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία ατόμων με intestinal strongyloidiasis και ογκοκέρκωση, δύο καταστάσεις που προκαλούνται από παρασιτικά σκουλήκια.
  • Επιπλέον, ορισμένες τοπικές μορφές ιβερμεκτίνης έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία εξωτερικών παρασίτων όπως οι ψείρες και για δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή.
  • Ορισμένες μορφές ζωικής ιβερμεκτίνης έχουν εγκριθεί για την πρόληψη των καρδιοπαθειών και τη θεραπεία ορισμένων εσωτερικών και εξωτερικών παρασίτων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα προϊόντα είναι διαφορετικά από αυτά που προορίζονται για ανθρώπους και είναι ασφαλή μόνο όταν χρησιμοποιούνται σε ζώα όπως έχει συνταγογραφηθεί.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ