Ανδρουλάκης: Η σοσιαλδημοκρατία είναι εδώ – Η παράταξή μας είναι δύναμη για τη χώρα


Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και για τον ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας που αναδείχθηκε μέσα από την πανδημία.

Στον στόχο της δημιουργίας μιας ισχυρής δημοκρατικής παράταξης που θα γίνει η φωνή της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, καθώς και στην ανάγκη να αναδειχθούν οι εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σε πολιτικό γεγονός που δεν θα υψώνει τείχη ανάμεσα στους πολίτες αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Alpha Radio και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Αρχικά, ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος βρίσκεται από εχθές στην Κρήτη, σημείωσε την ανάγκη άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους κατοίκους της σεισμόπληκτης περιοχής του Αρκαλοχωρίου. «Οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Περίπου 1.000 άνθρωποι μένουν μακριά από τα σπίτια τους στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου», είπε, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τη στήριξη της ευρύτερης περιοχής. «Από το ΕΣΠΑ μπορούν να εξασφαλιστούν πόροι για μια αποζημίωση για τις δημόσιες υποδομές, καθώς και για ένα αναπτυξιακό σχέδιο και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για να ξανάρθει η περιοχή σε μια κατάσταση οικονομικής κανονικότητας και ευμάρειας».

Σχολιάζοντας την επικράτηση του SPD στις γερμανικές εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι πολλοί αναλυτές το προηγούμενο διάστημα έλεγαν ότι «η σοσιαλδημοκρατία πέθανε και θα είναι πια ένα παρακμιακό πολιτικό ρεύμα», όμως το αποτέλεσμα τους διαψεύδει. «Όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, υπάρχει αύξηση δυνάμεων».

Όπως επισήμανε, η πανδημία ανέδειξε την αξία της σοσιαλδημοκρατίας ως «ασπίδα αντιμετώπισης τέτοιων ακραίων συνθηκών και καταστάσεων», φέρνοντας στην πρώτη γραμμή το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία και τον δημόσιο χαρακτήρα τους. «Εμείς πρέπει να ανανεώσουμε και να προτείνουμε μία ανταγωνιστική παραγωγική βάση, υψηλής ανθεκτικότητας σε τέτοιες αλλαγές και παράλληλα, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε σχέση με τις εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τη φιλοδοξία του να αποτελέσουν «ένα πολιτικό γεγονός που δεν θα ενδιαφέρει μόνο τα μέλη μας, αλλά όλους τους δημοκράτες πολίτες, ώστε να υπάρχει μια ισχυρή κεντροαριστερά, μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη. Η φωνή της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας».

Όσον αφορά δε στην ονοματολογία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι αυτό που έχει αξία είναι η αγωνία των ψηφοφόρων και των φίλων μας, υπογραμμίζοντας την πεποίθηση ότι «μπορούμε και να διατηρήσουμε την ιστορικότητα των συμβόλων μας και να σεβαστούμε την προσπάθεια της συμπαράταξης. Αρκεί να υπάρχει κοινή λογική. Είμαι ανοιχτός για να βρεθεί η βέλτιστη λύση, ώστε και ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει και η συμπαράταξη να υπάρχει και να έχει προοπτική. Μπορούν να γίνουν και τα δύο, δεν είναι ανταγωνιστικά. Αρκεί να υπάρχει μια μεγάλη συμμετοχή που θα μας δίνει ώθηση για το μέλλον».

Εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση να είναι υποψήφιος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη αποτελεί προίκα για το μέλλον της χώρας μας», καθώς «είναι ο χώρος που μπορεί να φέρει ένα προοδευτικό πολιτικό σχέδιο για τον τόπο και να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να αλλάξει ο δρόμος που σήμερα βαδίζουμε. Μια χώρα που σε λίγα χρόνια θα έχει 8,5 εκατ. πληθυσμό, γηρασμένο, χαμηλής ανταγωνιστικής βάσης, με μεγάλα γεωπολιτικά προβλήματα και πολλά Ελληνόπουλα να φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό θέλω να ανατρέψω και αυτός είναι ο λόγος της προσπάθειάς μου».

Χαρακτήρισε δε βαθιά οπορτουνιστική την τακτική να εμπλέκονται άλλα κόμματα στις εσωτερικές διαδικασίες ενός κόμματος. «Εμείς καλούμε την κοινωνία και όχι προφανέστατα οργανωμένους οπαδούς άλλων κομμάτων. Όποιος το κάνει αυτό και όποιος το οργανώνει, απαξιώνει τη διαδικασία και υπονομεύει την ενότητα της παράταξης» σημείωσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ