Με τη «Νυχτερινή Αστραπή» συνεχίστηκε η άσκηση «Παρμενίων» στον Έβρο


Με την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Νυχτερινή Αστραπή» στο πεδίο βολής «Αετός» στον Έβρο συνεχίστηκε, απόψε, η εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων» που διεξάγεται από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στην άσκηση συμμετείχαν μηχανοκίνητο πεζικό, άρματα μάχης, πυροβολικό, Ειδικές Δυνάμεις, επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης «Νυχτερινή Αστραπή» ήταν η συνέργεια προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων για την ανατροπή θέσεων του εχθρού και ανάκτηση τακτικού πλεονεκτήματος.

«Η άσκηση αποτελεί την απτή απόδειξη του άριστου συντονισμού προσωπικού και μέσων για την αναχαίτιση οποιασδήποτε μορφής επιθετικής ενέργειας κι αν εκδηλωθεί στην περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του μετά την ολοκλήρωση της «Νυχτερινής Αστραπής» ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Επισήμανε ότι «αυτή η γεωπολιτική γειτονιά παραμένει ασταθής και γεμάτη με προκλήσεις, δεν χωράει κανένας εφησυχασμός».

«Διαθέτουμε», πρόσθεσε, «την ικανότητα και τη θέληση και το χάρισμα ως Έλληνες να τα καταφέρνουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμη και τις πλέον αντίξοες».

«Όποιος τολμήσει να υποτιμήσει την ισχύ μας, θα λάβει απάντηση ακαριαία, πάρα πολύ επώδυνη και συντριπτική» υπογράμμισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Θα συνεχίσουμε», συμπλήρωσε, «με αποφασιστικότητα να υπερασπίζουμε την πατρίδα και να προσφέρουμε το υπερπολύτιμο αγαθό της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία, η οποία μας το ανταποδίδει με την αμέριστη εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει το θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ