Εκτάκτως στην Θήβα οι σεισμολόγοι – Τι αποφάσισαν στην έκτακτη σύσκεψη


Η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μεταβαίνει εκτάκτως στη Θήβα.

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας μετά και τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως στις 9.3Ο το βράδυ για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.

Τι είπε στο Newsbomb ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο σεισμολόγος, και μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας απασχολεί τους επιστήμονες εδώ και καιρό.

«Η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι. Από τον Ιούλιο έως και τώρα στην περιοχή της Θήβας έχουν καταγραφεί πάνω από 1.700 δονήσεις», ανέφερε στο Newsbomb.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Μετά την αποψινή ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην οποία θα συμμετάσχουν 20 άτομα εκτός του κ. Τσελέντη, και αναλόγως του τι θα προκύψει θα διαβιβάσουμε το πόρισμα της επιτροπής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ληφθούν και ποια μέτρα, αν θα ενεργοποιηθεί και πώς το σχέδιο Εγκέλαδος».

Δήμαρχος Θήβας στο Newsbomb.gr: Έχουμε λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα

Μπορεί το ρήγμα στο Αρκαλοχώρι να μην επηρεάζει αυτό της Θήβας αλλά η επιστημονική κοινότητα που παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα των δύο περιοχών, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού και στη Θήβα.

Στο Newsbomb.gr μιλά ο δήμαρχος της Θήβας Γιώργος Αναστασίου ο οποίος τονίζει πως έχουν παρθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενώ είναι εκείνος και το επιτελείο του σε συνεχή επαφή με την επιστημονική κοινότητα. Συγκεκριμένα λέει, «Έχουμε καθημερινά επαφή με το επιστημονικό επιτελείο του εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών. Έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια. Οι πολίτες ενημερώνονται συνεχώς για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ελπίζω και εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και να συνεχίσουμε να ζούμε στην κανονικότητα μας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κρήτη με αγωνία και εύχομαι οι πληγές που άνοιξε ο Εγκέλαδος να κλείσουν γρήγορα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ