Ήπια αντίδραση στη Wall Street – Νέα πτώση στις τιμές του πετρελαίου


Η αμερικανική κεφαλαιαγορά δοκίμασε να ανακάμψει την Τετάρτη (29/9) αλλά ο δείκτης των μετοχών του τομέα της τεχνολογίας τελικά δεν έκλεισε στο πράσινο, την επομένη της χειρότερης συνεδρίασης γι’ αυτόν από τον Μάρτιο.

Η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διεξήχθη εν μέσω κλίματος ανησυχίας για αρκετά ενδεχόμενα, ιδίως για τον κίνδυνο το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος να κηρύξει στάση πληρωμών εάν δεν αυξηθεί το όριο δανεισμού του μέχρι σήμερα Πέμπτη.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 90,73 μονάδων (+0,26%), στις 34.390,72 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε αντίθετα με πτώση 34,24 μονάδων (–0,24%), στις 14.512,44 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με οριακή άνοδο 6,83 μονάδων (+0,16%), στις 4.359,46 μονάδες.

Πτώση για το αργό στην Ασία

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα Πέμπτη στις ασιατικές αγορές.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου, σημειώνει πτώση κατά -0,61% στα 74,83 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο τύπου Βrent παράδοσης Νοεμβρίου, που αποτελεί και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, υποχωρεί κατά -0,75% στα 78,50 δολάρια το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ