Ασφάλεια Διαδίκτυο: Ένα χάσμα δεξιοτήτων στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται, αφήνοντας τις επιχειρήσεις εκτεθειμένες

Ασφάλεια Διαδίκτυο: Η ανάγκη για δεξιότητες στον κυβερνοχώρο υπάρχει πάντοτε, είτε σχετίζεται με την εκτέλεση εφαρμογών επιχειρήσεων, την προώθηση ψηφιακών μετασχηματιστικών αλλαγών ή την ενίσχυση εφαρμογών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει έλλειμμα. Οι χρήσεις του Διαδικτύου έχουν επιταχυνθεί τον τελευταίο χρόνο (όπως μαρτυρούν τα κέρδη της Google και όπως μετράται από την κίνηση και τις συναλλαγές που φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα). Αυτός είναι ένας συνδυασμός γενικής περιήγησης και επιχειρηματικών συναλλαγών.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, οι διαδικτυακές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 39,7% σε σύγκριση με την περίοδο του δείκτη τον Ιανουάριο του 2020. Επιπλέον, το παγκόσμιο ποσοστό μετατροπών αυξήθηκε κατά 40,3%, πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη δωδεκάμηνη περίοδο.

Ένα ατυχές μειονέκτημα αυτού είναι η αύξηση του επιπέδου κακόβουλων επιθέσεων. Ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL, Jürgen Stock, δήλωσε: «Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αναπτύσσουν και ενισχύουν τις επιθέσεις τους με ανησυχητικό ρυθμό, εκμεταλλεύονται τον φόβο και την αβεβαιότητα που προκαλείται από την ασταθή κοινωνική και οικονομική κατάσταση που δημιούργησε η COVID-19».

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Προτύπων εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι έως και 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην κυβερνοασφάλεια θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες κατά τη διάρκεια του 2021. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις αναπτύσσουν μια διπλή προσέγγιση, η οποία συνίσταται στην αναβάθμιση εκείνων που βρίσκονται ήδη στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μαζί με την αναζήτηση μέσων για να προσελκύσουν νεοεισερχόμενους στον τομέα.

Για μικρότερους παίκτες, τέτοιες στρατηγικές δεν είναι δυνατές λόγω των επενδυτικών προκλήσεων και των δυσκολιών που φθάνουν. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εξάρτηση από εξωτερικούς παρόχους.

Σε ορισμένους τομείς, ο δημόσιος τομέας συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα για την αντιμετώπιση του χάσματος. Ένα παράδειγμα αυτού, που απεικονίζεται στην Επιχειρηματική κριτική του Harvard, είναι η Εταιρεία οικονομικής ανάπτυξης της Νέας Υόρκης, μια εταιρική σχέση που δημιουργεί μια νέα γενιά ταλέντων στον κυβερνοχώρο στο Big Apple, χρησιμοποιώντας την υποστήριξη τοπικών αρχών μαζί με την καθοδήγηση μεγάλων εταιρειών και επενδύσεων.

Ωστόσο, αυτό που μπορούν να κάνουν όλες οι επιχειρήσεις είναι η αξιολόγηση κινδύνου. Το να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ο κίνδυνος που ενέχουν είναι το μισό της μάχης. Από αυτό, μπορούν να γίνουν προσπάθειες για την τοποθέτηση μιας βάσης ελέγχων για την προσπάθεια και τον μετριασμό των εντοπισμένων κινδύνων.

Πολλά από αυτά τα αποτελέσματα αξιολόγησης κινδύνου θα συνδεθούν με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πράγματι, ορισμένοι έμπιστοι του κλάδου είναι της άποψης ότι όλες οι θέσεις πληροφορικής διπλασιάζονται ως θέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ως εκ τούτου, όλοι οι εργαζόμενοι της πληροφορικής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ασχολούνται με την προστασία και την υπεράσπιση εφαρμογών, δεδομένων, συσκευών, υποδομών και ανθρώπων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here