Προσδόκιμο ζωής ανθρωπότητα : Έτσι διαμορφώθηκε η ζωή τους δύο τελευταίους αιώνες

Η ανθρωπότητα σε αυτά τα 200 χρόνια ζωής της έχει καταφέρει να περάσει λοιμώξεις, πανδημίες και χίλια δύο άλλα τα οποία την ταλάνισαν και την έκανα να πληγή αρκετά. Ωστόσο όλες αυτές οι κακουχίες δεν κατάφεραν επ’ ουδενί να μειώσουν το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων που έζησαν αυτές τις δύο χρονικές περιόδους . Παρακάτω θα δούμε και γιατί ποσοστά αύξησης μιλάμε.

Ακόμα θα δούμε και τους λόγους που συνετέλεσαν αναλυτικά στο να επιτευχθεί μέσα σε 150 χρόνια η αύξηση του προσδόκιμου ζωής , επειδή είναι σημαντικό να τους γνωρίζουμε γιατί έτσι θα μάθουμε να λειτουργούμε ως σύνολο και να επιτύχουμε στην πορεία να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το προσδόκιμο της ζωής μας.

Αύξηση προσδόκιμου ζωής

  • Από το 1870μέχρι και σήμερα το προσδόκιμο ζωής κατάφερε να αυξηθεί αφού τότε έφτανε τα 35 έτη, ενώ σήμερα αγγίζει τα 80 έτη.

Λόγοι που συνετέλεσαν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής

Πείσμα του ανθρώπου να ξεπερνάει τις κακουχίες

  • Όλοι οι άνθρωποι πεισμώνουν όταν περνάνε δύσκολες καταστάσεις και δεν το βάζουν κάτω με αποτέλεσμα αυτό να τους βοηθάει να αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής τους.

Συνεισφορά σύγχρονης Ιατρικής

  • Κατάφερε να μειώσει την προγεννετική θνησιμότητα (Είναι η κατάσταση η οποία συμβαίνει λίγο πριν η λίγο μετά την γέννηση.
  • Κατάφερε να Βελτιώσει της ποιότητας ζωής σε όσους έχουν κάποιο νόσημα και να μειώσει την δυσάρεστη αίσθηση του πόνου που προκαλεί η αρρώστια.

Δίδαγμα 

Η συνεισφορά της ιατρικής στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής δεν υπερβαίνει το 5% γι αυτό τον λόγο δεν θεωρείτε και πολύ βασικός παράγοντας, αλλά σίγουρα έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο.

Κύριοι παράγοντες αύξησης μέσου όρου ζωής

  • Δημιουργία συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης που είχε ως αποτέλεσμα να καλυτερεύσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων όλου του κόσμου.
  • Δημιουργία καλύτερων κατοικιών αλλά και δημόσιων κτιρίων.
  • Αύξηση της εκπαίδευσης στον πληθυσμό.
  • Βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στην μεταφορά αλλά και την συντήρηση τροφίμων.

Ακολουθεί βίντεο με ανάλυση του προσδόκιμου ζωής

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here