Μαγειρική : Λαχταριστό σουφλέ με τυριά και ζαμπόν

Αν και εσύ είσαι λάτρεις του σουφλέ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις και να κάνεις πράξη την παρακάτω συνταγή και πραγματικά θα ενθουσιαστείς τόσο από την υπέροχη γεύση της αλλά και από το άρωμα. Το θεσπέσιο πάντρεμα των υλικών θα σε κάνει να θές να απολαμβάνεις αυτή την συνταγή ξανά και ξανά.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική λίστα τόσο με τα υλικά που θα χρειαστείς, όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις την προετοιμασία.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

500 γραμμάρια πένες
1 φλυτζάνι. τριμμένο κεφαλοτύρι (το μισό άστο στην άκρη για να φτιάξεις την κρέμα).
1 φλυτζάνι. γραβιέρα
1 φλυτζάνι. ψιλοκομμένο ζαμπόν
150 γραμμάρια. βούτυρο
120 γραμμάρια. αλεύρι
1 ½ λίτρο γάλα ζεστό
2 κρόκους
αλάτι
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος την κανονική η την light.

 

Εκτέλεση συνταγής

  • Πάρτε το βούτυρο, ρίξτε το σε μία κατσαρόλα και βάλτε το στο μάτι να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το πάνω στο μάτι για 1-2 λεπτά.
  • Στην συνέχεια τραβήξτε από την φωτιά το μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατέψτε πολύ καλά.
  • Αφού ανακατέψετε ξανά βάλτε στο μάτι και βράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά , μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Ανακατέψτε και τρίψτε το μοσχοκάρυδο.
  • Αφού ανακατέψετε , τραβήξτε το μείγμα από την φωτιά και προσθέστε τους κρόκους αυγών.
  • Αφού βράσετε τις πένες για όσα λεπτά λέει η συσκευασία (Θα ήταν καλύτερο να βράζετε -2 λεπτά από τον αναγραφόμενο χρόνο), πάρτε ένα ταψί και προσθέστε τα μακαρόνια, τα τυριά και το ζαμπόν σε στρώσεις, αφού το κάνετε αυτό καλύψτε το ταψί με το μείγμα και την κρέμα γάλακτος και βάλτε το στο φούρνο.

Tips

  • Για πολύ καλό αποτέλεσμα προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  • Αφήστε το Σουφλέ μέχρι να δείτε την κρέμα γάλακτος να έχει ροδίσει.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες για να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο σουφλέ

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here