Γυμναστική στο σπίτι: Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι

Το Instagram σου έχει πια μεταμορφωθεί σε gallery με home workouts και ομολογουμένως τόσες μέρες δεν έχεις κουνηθεί από τον καναπέ με αποτέλεσμα όχι απλά να αισθάνεσαι τύψεις αλλά να νιώθεις και τα αρνητικά της πλήρους ακινησίας: πόνοι στου ώμους και τον αυχένα, την πλάτη ή τη μέση, πεσμένη διάθεση και ενέργεια υπό του μηδενός. Η αλήθεια, όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είναι ότι η γυμναστική μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά και να σε κάνει να δεις τα πράγματα έστω και λίγο πιο θετικά.

Για να ξεφύγεις λοιπόν από τα κλασικά home workouts στο YouTube και να δημιουργήσεις μια καλή συνήθεια που θα συνεχίσεις ανεξαρτήτως καραντινών «χτίσε» το δικό σου home gym. Μην αγχώνεσαι και πάνω απ’ όλα μην αφήνεις τα επαγγελματικά accounts του Instagram να σε τρομάζουν. Χρειάζεσαι λίγα και βασικά πράγματα για να βάλεις την προπόνηση στη ζωή σου τώρα και για πάντα.

  • Ένα στρώμα

Είτε κάνεις γιόγκα με τη βοήθεια του YouTube είτε ασκήσεις για κοιλιακούς ή πόδια στο έδαφος, το στρώμα είναι το βασικότερο κομμάτι του εξοπλισμού σου και σου εγγυόμαστε ότι θα βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω αφού θα το χρησιμοποιείς διαρκώς.

  • Βαράκια

Επίλεξε μικρό βάρος που εύκολα μπορείς να χειριστείς για αρκετές επαναλήψεις. Θα σου χρησιμεύσουν για δεκάδες ασκήσεις τόσο για τα χέρια όσο και για να κάνεις καθίσματα με λίγο έξτρα βάρος και να ενδυναμώσεις ακόμα περισσότερο τα πόδια σου όσο καιρό μένεις σπίτι.

  • Μπάλα πιλάτες

Τέλος στους βαρετούς κοιλιακούς! Με μια μπάλα πιλάτες θα ανακαλύψεις πληθώρα δυναμωτικών και αποτελεσματικών ασκήσεων που στοχεύουν σε ομάδες μυών που δεν ήξερες καν ότι μπορείς να γυμνάσεις. Αν δε μένεις μόνη σου με τη μπάλα θα καταφέρεις να κάνεις διάφορες ασκήσεις με το φίλο ή το συγκάτοικό σου.

  • Λάστιχα

Μπορεί πολλές να μην τα σκεφτόμαστε καν, αλλά τα λάστιχα είναι από τα πιο λειτουργικά και πιο χρήσιμα αντικείμενα όσον αφορά τη γυμναστική από το σπίτι. Κι αυτό γιατί σου επιτρέπουν να κάνεις αλλαγές και να αυξήσεις το βαθμό δυσκολίας κάθε άσκησης και συνεπώς να κάψεις περισσότερες θερμίδες χωρίς καν να βγεις από το σπίτι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here