Σπυράκι αντιμετώπιση: Φυσικοί τρόποι να απαλλαγείτε από τα σπυράκια όσο το δυνατόν γρηγορότερα


Η ακμή είναι μια κοινή δερματική ασθένεια που επηρεάζει περίπου το 85% των ανθρώπων κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ενοχλητικά σπυράκια που μπορεί να δύσκολο να υποχωρήσουν. Ενώ οι συμβατικές θεραπείες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σπυράκια, συχνά συνδέονται με δυσμενείς επιπτώσεις, όπως ερεθισμό και ξηρότητα του δέρματος. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι στρέφονται σε φυσικές εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης της ακμής. Ακολουθούν 2 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε γρήγορα από τα σπυράκια.

Θεραπεία με έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου εξάγεται από τα φύλλα του δέντρου Melaleuca alternifolia, το οποίο προέρχεται από την Αυστραλία. Μπορεί να καταπολεμά τα βακτήρια και να μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος. Συγκεκριμένα, το έλαιο τεϊόδεντρου βοηθά στην καταπολέμηση των P. acnes και S. epidermidis, δύο τύπων βακτηρίων που μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια. Η θεραπεία με λάδι από τεϊόδεντρο είχε επίσης λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως ξηρότητα, ερεθισμό και κάψιμο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αραιωθεί με λάδι φορέα. Εάν επιλέξετε να το δοκιμάσετε, χρησιμοποιήστε το με ασφάλεια, καθώς μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικό και δεν πρέπει ποτέ να εφαρμόζεται αδιάλυτο στο δέρμα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  • Συνδυάστε 1 σταγόνα ελάιου τεϊόδεντρου με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι φορέα.
  • Βουτήξτε μια μπατονέτα στο μείγμα και εφαρμόστε την απευθείας στα σπυράκια.
  • Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα, εάν θέλετε.
  • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 1-2 φορές την ημέρα.

 

Εφαρμόστε πράσινο τσάι στο δέρμα

Πολλοί άνθρωποι πίνουν πράσινο τσάι για τα οφέλη του στην υγεία, αλλά μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο όταν εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα. Το πράσινο τσάι περιέχει φλαβονοειδή και τανίνες, τα οποία είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και των βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε πράσινο τσάι για την ακμή

  • Βράζουμε το πράσινο τσάι σε για 3-4 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας με ένα βαμβάκι ή χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά ή όλη τη νύχτα και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό.
  • Εφαρμόζουμε 1-2 φορές την ημέρα, όπως απαιτείται.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ