Συμπτώματα περιόδου αντιμετώπιση: Γιατί ο αυνανισμός μπορεί να είναι η θεραπεία που χρειάζεστε


Τα οφέλη του αυνανισμού στη συνολική υγεία και ευεξία του ατόμου έχουν εκτεθεί αλλού. Στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε πιο προσσεκτικά πώς ο αυνανισμός – και ο οργασμός ακόμη περισσότερο – μπορεί να σας δώσει την ανακούφιση που αναζητάτε όταν ο πόνος και η δυσφορία που συνοδέυουν την περίοδο χτυπούν την πόρτα σας.

Συμπτώματα περιόδου αντιμετώπιση: Γιατί ο αυνανισμός μπορεί να είναι η θεραπεία που χρειάζεστε

  • Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου: Ο αυνανισμός μπορεί να λειτουργήσει ως αναλγητικό περιόδου. Βοηθά στην ανακούφιση από κράμπες και πόνους στην πλάτη, πονοκεφάλους και πόνους στις αρθρώσεις, λένε οι ειδικοί. Αυτό συμβαίνει επειδή, κατά τη διάρκεια του οργασμού, το σώμα απελευθερώνει ντοπαμίνη και σεροτονίνη, δύο ορμόνες που είναι γνωστό ότι λειτουργούν ως φυσικά αναλγητικά.
  • Μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας: Ας το παραδεχτούμε: Ποιος δεν νιώθει καλύτερα μετά από μία σόλο οργασμική εμπειρία; Λοιπόν, υπάρχει ένας χημικός λόγος γι αυτό. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού συνδέονται με βελτίωση της διάθεσης.

 

  • Μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο ύπνο: Προσθέστε τη μελατονίνη στη λίστα των “φαρμάκων” που μπορεί να αντικαταστήσει ο αυνανισμός. Εκτός από την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, η οποία δημιουργεί ηρεμιστικό αποτέλεσμα, ο οργασμός απελευθερώνει επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται προλακτίνη. Αυτή η ορμόνη συνδέεται με το αίσθημα υπνηλίας.
  • Μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρότερο οργασμό: Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, υπάρχει αυξημένη ροή αίματος και κυκλοφορία που μπορεί να αυξήσει την διέγερση, την ευαισθησία και την ευχαρίστηση. Το αίμα λειτουργεί επίσης ως φυσικό λιπαντικό.
  • Υποτίθεται ότι βοηθά στη μείωση της διάρκειας του κύκλου σας: Όταν αυνανίζεστε ή κάνετε σεξ, η μήτρα σας συστέλλεται και αποβάλει το αίμα γρηγορότερα από ό, τι θα έβγαινε από μόνο του. Φυσικά, αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, αλλά δεν έχετε κάτι να χάσετε δοκιμάζοντας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ