Μαθητές τσάντες τραυματισμοί: Προβλήματα που δημιουργούνται από τα σχολικά σακίδια


Μια τσάντα που ταιριάζει σωστά – και δεν είναι υπερφορτωμένη με κασετίνες και βιβλία – θα βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών. Με επίκεντρο την επιστροφή στην τάξη και στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι εύκολο να παραβλέψουμε τους πιθανούς τραυματισμούς που προκαλούνται από τα καθημερινά σχολικά είδη. Τα σακίδια δεν φαίνονται τόσο ψηλά στη λίστα με τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών. Όμως αν είναι πολύ βαριά ή φορεθούν ακατάλληλα, μπορούν να προκαλέσουν πόνο ή τραυματισμό στους μυς και τις αρθρώσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που παιδιά και έφηβοι επισκέπτονται τα επείγοντα, έπειτα από ξαφνικό και οξύ πόνο στους ώμους και την πλάτη.

Τα σακίδια δεν πρέπει ποτέ να ζυγίζουν περισσότερο από 10% έως 20% του σωματικού βάρους των παιδιών, προτείνει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής. Για παράδειγμα, ένα παιδί που ζυγίζει 50 κιλά δεν πρέπει να μεταφέρει περισσότερο από 10 κιλά το μέγιστο. Όλος ο πόνος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μεταφορά μιας βαριάς τσάντας μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα όπως η σκολίωση ή η λόρδωση, όπως φοβούνται ορισμένοι γονείς. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους μαθητές να τραβούν περίπου 30 κιλά, το οποίο είναι συνήθως πολύ βαρύ με βάση το σωματικό τους βάρος. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν ζυγαριά στο σπίτι και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ζυγίσουν το σακίδιο και να βγάλουν αντικείμενα που δεν χρειάζονται για τη σχολική ημέρα.

Πρόσθετες προτάσεις για την επιλογή και τη χρήση μιας τσάντας για να κρατήσετε τα παιδιά χωρίς τραυματισμούς:

  • Επιλέξτε ένα ανθεκτικό σακίδιο πλάτης με φαρδιούς, γεμισμένους ιμάντες ώμου και γεμισμένη πλάτη. Σφίξτε τους ιμάντες για να κρατήσετε το πακέτο κοντά στο σώμα, το οποίο καταπονεί λιγότερο την πλάτη.
  • Ο ιμάντας μέσης εμποδίζει το σακίδιο να κινείται από τη μια πλευρά στην άλλη.
  • Φορέστε την τσάντα σωστά, και στους δύο ώμους. Αυτό κατανέμει ομοιόμορφα το βάρος.
  • Τοποθετήστε τα βαρύτερα αντικείμενα πιο κοντά στη μέση του σακιδίου, παρά στα μπροστινά διαμερίσματα.
  • Επιλέξτε ένα σακίδιο πλάτης αν το επιτρέπει το σχολείο και δεν έχει σκάλες.
  • Ενθαρρύνετε τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα ντουλάπια τους, αντί να σέρνουν τα πάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Μάθετε στους νέους πώς να σηκώνουν σωστά την τσάντα τους. Θα πρέπει να λυγίζουν τα γόνατά τους, αντί να λυγίζουν στη μέση.

Με την πάροδο του χρόνου, οι μύες των παιδιών θα δυναμώσουν. Εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον, έχουν ξεσυνηθίσει και θα χρειαστεί κάποια περίοδος αναπροσαρμογής για όλους. Υπομονή και επιμονή για μια αναίμακτη και χαρούμενη επιστροφή στο σχολείο!

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ