ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση: «Αποθρασύνατε τους φασίστες – Σταματήστε να τους χαϊδεύετε»


Το μήνυμα που θα στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη κυβέρνηση είναι να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στη ναζιστική βία και να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.

Μετά τη νέα δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν φασιστικά τάγματα εφόδου σε βάρος μελών της ΚΝΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, από τη Κουμουνδούρου το λένε ξεκάθαρα: Τα κυβερνητικά «χάδια» και η εξίσωση των θυτών με τα θύματα είναι ο λόγος που αποθρασύνθηκαν τα «ορφανά» της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Το μήνυμα που θα στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη κυβέρνηση είναι να σταματήσει να κλείνει τα μάτια στη ναζιστική βία και να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνουν σαφείς ευθύνες προς τη πλευρά τόσο του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και στη πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την όξυνση του φαινομένου των επιθέσεων από ακροδεξιές συμμορίες στη Θεσσαλονίκη, αλλά και χθες, στο Ηράκλειο.

Ως προς τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της αστυνομίας, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να υποστηρίξουν ότι επί της ουσίας επιτρέπει στους τραμπούκους να δρουν κάνοντας τα στραβά μάτια, όπως φάνηκε και με τα όσα έλαβαν χώρα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, όπου οι κουκουλοφόροι μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι στο σχολείο, εξαπολύοντας τις επιθέσεις τους. Αυτό, κατά την άποψη τους, δείχνει ότι η ΕΛΑΣ αντιμετωπίζει με «ιδιαίτερη φροντίδα» τους φασίστες. Και αυτό, όπως επισημαίνουν, γίνεται, προφανώς και με την ανοχή τόσο φυσικής, όσο και πολιτικής ηγεσίας του σώματος.

Ως προς τις συνολικές ευθύνες της κυβέρνησης για την αποθράσυνση των ταγμάτων εφόδου, από τη Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα πολιτικό σχέδιο που εκπορεύεται από συγκεκριμένους κύκλους του Μαξίμου. Όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, συνεργάτες του πρωθυπουργού όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, συγκεκριμένοι υπουργοί όπως η Νίκη Κεραμέως και ο Άδωνις Γεωργίαδης, αλλά και βουλευτές όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Σίμος Σινόπουλος, έχουν αναλάβει να «ξεπλύνουν» την άκρα δεξιά, με σκοπό να σταματήσουν τη διαρροή ψήφων που έχουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Έτσι ερμηνεύουν την προσπάθεια που καταβάλουν τα εν λόγω κυβερνητικά στελέχη να εξισώσουν τους θύτες με τα θύματα, χρησιμοποιώντας την επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρεία των δύο άκρων. «Τα “ναι μεν αλλά” και οι ίσες αποστάσεις ήταν η λογική που έδωσε στη Χρυσή Αυγή τη δύναμη να φτάσει μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες, μια σειρά από στελέχη της κυβέρνησης ακολούθησαν τη λογική του σχετικισμού και των ίσων αποστάσεων», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ακόμα ότι «στην πρώτη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά στη δράση φασιστών και νεοναζί».

Τις επόμενες ημέρες, η Κουμουνδούρου θα απαιτήσει συγκεκριμένες πράξεις που θα δείχνουν έμπρακτα ότι όντως δεν «χαϊδεύει» τους ναζί, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ