Κύκλωμα ναρκωτικών: Ο αξιωματικός καριέρας, ο ηθοποιός, οι τιμές και οι διάλογοι


Καριέρα έκανε στο Λιμενικό ο αξιωματικός, ο οποίος συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από τους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αξιωματικός είχε καταφέρει να γίνει σύνδεσμος του Λιμενικού με τη FRONTEX, ενώ για το σκοπό αυτό είχε πάρει απόσπαση στη Μυτιλήνη. Οι αθέατοι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων άρχισαν να παρακολουθούν το τηλέφωνό του και να αποκρυπτογραφούν τη δράση του, ύστερα από καταγγελίες για κύκλωμα που διακινεί ναρκωτικά στη Φθιώτιδα.

Παρότι έμπειρος αξιωματικός δεν αντιλήφθηκε τη φυσική παρακολούθησή του. Την ημέρα της σύλληψής του στις 29 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του Εσωτερικών Υποθέσεων άρχισε να τον παρακολουθεί από περιοχή της Λαμίας, όπου επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του για να μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου θα έφευγε για τη Λέσβο για να αναλάβει υπηρεσία. Ο αξιωματικός έφτασε στον Πειραιά και έκανε στάση σε κατάστημα που τοποθετεί ταπετσαρίες αυτοκινήτων και σκαφών. Αφού μπήκε στο κατάστημα, μετά από λίγα λεπτά βγήκε, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και συνέχισε την πορεία του για το λιμάνι του Πειραιά.

Μόλις βγήκε από το όχημα για να πάρει το πλοίο για τη Μυτιλήνη, δίπλα από την πύλη Ε3, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και βρήκαν πάνω του μία πλαστική συσκευασία που περιείχε μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν πολλές ημέρες νωρίτερα το κινητό του τηλέφωνο, όπως και τα τηλέφωνα των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, διαπιστώνοντας ότι όποτε αναφέρονταν στα ναρκωτικά χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες. Στη δικογραφία αναφέρονται αναλυτικά οι ονομασίες αυτές: μαύρο, τέτοιο, τσοπάνης, παραγάδι, αγκίστρια , λαλά, κρουασάν, κορίτσια, adidas, κυδώνια, χρυσή κασετίνα, αναπτήρας, όστρακα, τελάρο, τελάρο ψάρια, τελάρο ξύλα, κλειδί, λάδια, κομμάτι, κόλπο.

Ο «κοριός» της Αστυνομίας κατέγραψε συνομιλίες μεταξύ των μελών του κυκλώματος και πελατών που έκαναν παραγγελίες ναρκωτικών. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι «οι συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους οι συλληφθέντες αλλά και οι συνομιλίες με πελάτες τους – οι οποίοι είναι επίσης κατηγορούμενοι, αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου- ήταν συχνές και μιλούσαν με κωδικούς».

Σε μία από αυτές τις συνομιλίες περιλαμβάνεται το όνομα γνωστού ηθοποιού. Στο σχετικό απόσπασμα της δικογραφίας αναφέρεται:
«Από την περαιτέρω αξιολόγηση των τηλεφωνικών συνομιλιών κατηγορούμενοι για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, πέραν από τους συλληφθέντες, τυγχάνουν και έτερα άτομα-ιδιώτες, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου, ωστόσο, τα στοιχεία τους έχουν ταυτοποιηθεί. Μεταξύ των προαναφερομένων είναι και ο … (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του ηθοποιού), ο οποίος φέρεται να προμηθεύεται ναρκωτικές ουσίες από τον… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του αξιωματικού του Λιμενικού).

Μία από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. είναι η παρακάτω:

Διάλογος

Πελάτης: Παίζει να μου φέρεις δύο;

Μέλος κυκλώματος: Δύο «παραγαδάκια»;

Πελάτης: Ναι

Μέλος κυκλώματος: Πού είσαι; Τώρα τα θες;

Πελάτης: Σπίτι είμαι. Θα σου αφήσω τρία (σ.σ. πιθανότατα εννοεί 300 ευρώ) στο χαλάκι. Μη τα φέρεις από μπροστά, μην μας πάρει χαμπάρι η μάνα μου. Άστα από πίσω.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχημάτισε μία πρώτη εικόνα και για τις τιμές των ναρκωτικών, οι οποίες άλλαζαν ανάλογα με τα γραμμάρια της κοκαΐνης και κυμαίνονταν κατά μέσο όρο από 200 μέχρι 400 ευρώ ανά παραγγελία. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο Τρίτη στον Ανακριτή Λαμίας. Σημειώνεται ότι ο ηθοποιός δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, ενώ αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ