Εγκυμοσύνη CDC: Ο εμβολιασμός COVID-19 μεταξύ εγκύων παραμένει χαμηλός παρά τον σοβαρό κίνδυνο


Εγκυμοσύνη CDC: Τα CDC καλούν τις έγκυες γυναίκες να εμβολιαστούν Τα ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ εγκύων γυναικών παραμένουν χαμηλά αυτόν τον μήνα παρά τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από τη νόσο. Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δείχνουν ότι μόνο το 31% περίπου των εγκύων – από 18 έως 49 ετών – έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου.

Επιπλέον, λίγο περισσότερο από το 15% των εγκύων μαύρων γυναικών είναι πλήρως εμβολιασμένο και μόλις το 14% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση. Συνολικά, 185,3 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένοι και περισσότερο από το 77% των ενηλίκων έχουν λάβει τουλάχιστον έναν εμβολιασμό.

Οι έγκυες και εκείνες που είναι πρόσφατα έγκυες είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν σοβαρά από την COVID-19 από ό,τι οι μη έγκυες. Η ύπαρξη υποκείμενων ιατρικών καταστάσεων και άλλων παραγόντων – συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας άνω των 25 ετών και της συμμετοχής σε ορισμένες φυλετικές και εθνικές μειονοτικές ομάδες – μπορεί να αυξήσει περαιτέρω αυτόν τον κίνδυνο.

Τα έγκυα άτομα με COVID-19 διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού και ενδέχεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για άλλα αρνητικά αποτελέσματα της εγκυμοσύνης. Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 συνιστάται για όλα τα άτομα 12 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι έγκυα, θηλάζουν, προσπαθούν να μείνουν έγκυα τώρα ή μπορεί να μείνουν έγκυα στο μέλλον.

Σε μια συμβουλευτική της Τετάρτης, ο οργανισμός έγραψε για να προτρέψει τον αυξημένο εμβολιασμό COVID-19 σε άτομα που είναι έγκυα, πρόσφατα έγκυα, που προσπαθούν να μείνουν έγκυα τώρα ή που μπορεί να μείνουν έγκυα στο μέλλον. “Η συμβουλευτική για την υγεία του CDC συνιστά ανεπιφύλακτα τον εμβολιασμό COVID-19 πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διότι τα οφέλη του εμβολιασμού τόσο για τις εγκύους όσο και για το έμβρυο ή το βρέφος τους υπερτερούν των γνωστών ή δυνητικών κινδύνων.

Επιπλέον, η συμβουλευτική καλεί τα υγειονομικά τμήματα και τους κλινικούς γιατρούς να εκπαιδεύσουν εγκύους σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού και την ασφάλεια των συνιστώμενων εμβολίων », ανέφερε το CDC, σημειώνοντας ότι τα ποσοστά εμβολιασμού διαφέρουν σημαντικά από φυλή και εθνικότητα με την υψηλότερη κάλυψη μεταξύ των Ασιατισσών που είναι έγκυες.

Τούτου λεχθέντος, μια πρόσφατη έκθεση του Ιδρύματος Kaiser Family έδειξε τη μείωση των ανισοτήτων εμβολιασμού μεταξύ λευκών και μαύρων και ισπανόφωνων. Η Moderna εγκαινιάζει τη δοκιμή εμβολίου για έγκυες γυναίκες αφού χιλιάδες έχουν ήδη λάβει βιντεοσκοπημένο βίντεο. Μόνο το 25% των Ισπανόφωνων ή Λατίνων εγκύων εμβολιάζονται κατά της COVID-19, αν και υπήρχαν περισσότερα από 125.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε εγκύους έως τις 27 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 161 θανάτων.

“Οι περιπτώσεις COVID-19 σε συμπτωματικές έγκυες γυναίκες έχουν διπλό κίνδυνο εισαγωγής στην εντατική και 70 % αυξημένο κίνδυνο θανάτου. Οι έγκυες με COVID-19 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πρόωρο τοκετό, θνησιγένεια και εισαγωγή στη ΜΕΘ ενός νεογέννητου επίσης μολυσμένου με COVID-19”, έγραψε το CDC.

“Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι τόσο ειδική όσο και αγχωτική περίοδος- και η εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι μια πρόσθετη ανησυχία για τις οικογένειες. Ενθαρρύνω θερμά εκείνες που είναι έγκυες ή σκέφτονται να μείνουν έγκυες να μιλήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για τα προστατευτικά οφέλη των εμβολίων COVID- 19 για να διατηρήσουν τα μωρά τους και τον εαυτό τους ασφαλή», δήλωσε η διευθύντρια των CDC, Δρ. Rochelle Walensky.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ