Πτώση αεροσκάφους στο Μιλάνο: Ένας από τους πλουσιότερους Ρουμάνους ανάμεσα στα 8 θύματα


Ο Ρουμάνος Νταν Πετρέσκου πιστεύεται ότι κρατούσε το πηδάλιο του αεροσκάφους όταν αυτό συνετρίβη στο Μιλάνο

Ένας από τους πλουσιότερους Ρουμάνους ήταν ο ένας από τους 8 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη την Κυριακή στο Μιλάνο με αποτέλεσμα και οι οχτώ να χάσουν τη ζωή τους.

Αν και επισήμως από τα οχτώ θύματα έχουν ταυτοποιηθεί μόλις τα δύο που έφεραν επάνω τους έγγραφα, ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς από την πτώση του αεροσκάφους στο Μιλάνο ήταν ο 68χρονος Νταν Πετρέσκου ένας επιχειρηματίας στον χώρο του real estate που θεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρουμανία.

Κατά τις ίδιες πηγές που επικαλείται η Rainews ο Πετρέσκου ήταν αυτός που κρατούσε το πηδάλιο του αεροσκάφους όταν αυτό συνετρίβη. Κατά την ίδια πηγή στο αεροσκάφος επέβαινε και έχασαν τη ζωή τους ο 30χρονος γιος του Πετρέσκου, Νταν Στεφάν, και η σύζυγός του ηλικίας 65 ετών. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα θύματα βρισκόταν επίσης και ένα παιδί. Σύμφωνα με την Corriere della Serra η οικογένεια κατευθυνόταν στη Σαρδηνία για να επισκεφθεί την 98χρονη μητέρα του Ρουμάνου εκατομμυριούχου.

Η Corriere αναφέρει, επίσης, επικαλούμενη πηγές από τη Ρουμανία, ότι ο 30χρονος γιος του Πετρέσκου εργαζόταν ως ερευνητής στον Καναδά και είχε φτάσει στην Ιταλία για τη βάφτιση του παιδιού ενός φίλου του.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, επίσης, ότι ο Πετρέσκου είχε αγοράσει το αεροπλάνο το 2015 μαζί με τον Βόβα Κον τον πρώην μεγαλομέτοχο της Δυναμό Βουκουρεστίου.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συνετρίβη μόλις 11 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Μιλάνο έχοντας ως προορισμό το αεροδρόμιο Ολίβια στη Σαρδηνία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών το αεροπλάνο εκτελούσε κανονικά την πτήση του «όταν παρουσιάστηκε μια ανωμαλία στο ραντάρ και στη συνέχεια κατέπεσε». Κατά τον ίδιο ο πιλότος του αεροσκάφους δεν πρόβαλε να στείλει σήμα κινδύνου.

Το αεροσκάφος κατέπεσε πολύ κοντά σε σταθμό του μετρό, σε κτήριο στο οποίο δουλεύουν και αναπαύονται οδηγοί των μέσων μεταφοράς του Μιλάνου, το οποίο, όμως, το μεσημέρι της Κυριακής ήταν άδειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ