Διακοπή καπνίσματος: Γιατί να κόψετε το κάπνισμα σήμερα κιόλας

Είτε σκέφτεστε να σταματήσετε, είτε είστε έτοιμοι να διακόψετε την απαίσια συνήθεια του καπνίσματος, ένα είναι το σίγουρο: Θα βελτιώσετε την υγεία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα εύκολο project. Αντιθέτως το να σταματήσετε το κάπνισμα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα αντιμετωπίσετε στο υπόλοιπο της ζωής σας. Πρόκειται για έναν τύπο εθισμού. Ως αποτέλεσμα, αμέσως όταν αρχίσει η διακοπή του εμφανίζονται στερητικά συμπτώματα. Αυτά τα συμπτώματα βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστα.  

Υπάρχουν ειδικοί και προγράμματα που μπορεί να σας βοηθήσουν σχεδιάζοντας κάποιες στρατηγικές για να κόψετε το κάπνισμα χωρίς τα συμπτώματα που θα εμφανίζονταν αν προσπαθήσετε να το κόψετε μόνος. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό καπνίζετε,  ξέρετε ότι η διακοπή θα ωφελήσει την υγεία σας τώρα και στο μέλλον. Θα ωφελήσει επίσης την υγεία των φίλων και της οικογένειάς σας. Εξάλλου δεν θα αισθάνονται πια άσχημα να σας λένε να καπνίσετε έξω γιατί τους ενοχλεί. Βεβαίως ένας από τους πιο βασικούς λόγους να κόψετε το κάπνισμα είναι η μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Τι γίνεται από την στιγμή που διακόπτεις το κάπνισμα;

  • Δώδεκα ώρες μετά τη διακοπή, σχεδόν όλη η νικοτίνη είναι εκτός του συστήματός του οργανισμού μας 
  • Μετά από 24 ώρες, το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μας έχει μειωθεί δραματικά, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να πάρει και να χρησιμοποιήσει το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά.
  • Μετά από δύο ημέρες, οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης αρχίζουν να επιστρέφουν δυναμικά.
  • Μετά από δύο μήνες, η ροή αίματος στα χέρια και τα πόδια σας βελτιώνεται.
  • Μετά από ένα χρόνο, ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μειώνεται γρήγορα.
  • Μετά από 10 χρόνια, ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα μειώνεται στο μισό.

 

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για τη διακοπή του καπνίσματος και πάρα πολλά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την επιθυμία σας για τσιγάρο. Επιλέξτε μια μέθοδο που είναι ασφαλής, αποτελεσματική και ταιριάζει με το χαρακτήρα και τις συνήθειές σας. Ακολουθήστε τις δοκιμασμένες προσεγγίσεις που μπορεί να έχουν προταθεί από συγγενείς και φίλους. Όχι μεθόδους που φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά. Έχετε πάντα στο νου σας ότι η νικοτίνη είναι εξαιρετικά εθιστική. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρειαστεί πολύ καιρό η προσπάθεια της διακοπής του. Αυτό δεν πρέπει να σας απογοητεύσει. Αντιθέτως, πρέπει να σας πεισμώσει να συνεχίσετε τις προσπάθειες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here