Θεμιστοκλέους: 84.000 ραντεβού για την 3η δόση – Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους


Ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε πόσοι πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι – Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διασικασία τον εμβολιασμό της 3ης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους, άτομα άνω των 60 ετών και υγειονομικό προσωπικό

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 12.235.000 έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, ενώ περισσότεροι από 6,1 εκατ. συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με την μια δόση.

Επιπλέον έκανε γνωστό ότι πάνω από 44.000 άτομα έχουν ήδη πραγματοποιήσει την τρίτη δόση του εμβολίου ενώ 84.000 ραντεβού έχουν ήδη «κλειστεί» για την 3η δόση.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι ξεκινά η εμβολιαστική περίοδος για τον ιό της γρίπης. Από την αρχή υπήρξε η ανησυχία ποια είναι η αλληλεπίδραση ανάμεσα στον ιό της γρίπης και τον κορονοϊό. Ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία όμως την περσινή περίοδοπ ο ιός της γρίπης ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο στη χώρα.

Η γρίπη κορυφώνεται τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο οπότε αυτοί που θα πρέπει να εμβολιαστούν θα πρέπει να το κάνουν από τώρα.

Ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται κάθε χρόνο και η δόση είναι μια ενώ ο εμβολιασμός δεν παρεμβαίνει στο σύστημα των άλλων εμβολίων και μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με αυτό του κορονοϊού.

Περισσότερα σε λίγο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ