«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp: Ζημιά 160 εκατ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία!


«Βυθίζεται» η μετοχή της εταιρείας καθώς το Facebook, το Instagram και το WhatsApp έχουν κρασάρει εδώ και αρκετές ώρες

Απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων μετρά η παγκόσμια οικονομία τις πρώτες μόνο ώρες μετά το «κρασάρισμα» των μεγαλύτερων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αμέσως μετά το συμβάν στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, κατέγραψε πτώση κατά σχεδόν 6% (και συνεχίζει) ενώ σύμφωνα με το NetBlocks, υπηρεσία που παρακολουθεί τα κρασαρίσματα στο διαδίκτυο και τον οικονομικό αντίκτυπο, η διακοπή του Facebook έχει προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία ζημιά 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Την ίδια ώρα, τα ακόμα πιο ανησυχητικά νέα έρχονται από τις ΗΠΑ όπου φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι το Facebook και το Instagram έχουν αποσυρθεί από το Σύστημα Ονοματοδοσίας Δικτύου (DNS), και μαζί με το WhatsApp τα Domain Names έχουν καταχωρηθεί προς πώληση!

Όσο, λοιπόν, επικρατεί η εν λόγω αναστάτωση και ο παγκόσμιος συναγερμός για το μέλλον της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας social media αλλά και των υπολοίπων που ανήκουν στη Facebook, ακόμα μια είδηση που προκαλεί προβληματισμό έρχεται από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος των New York Times που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, μετέδωσε πως επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook και εκείνος ανέφερε ότι έχουν μπλοκάρει οι κάρτες εισόδου στο κτήριο και κανείς από τους εργαζόμενους δεν μπορεί να φτάσει ως το γραφείο του για να δουλέψει πάνω στη λύση του προβλήματος.

Είναι προφανές πως μετά από όλα αυτά, που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται και αρκετές θεωρίες συνομωσίας γύρω από το τι πραγματικά συμβαίνει και «έπεσαν» Facebook, Instagram και Twitter. Υπάρχουν, βέβαια, και άλλα γεγονότα που συμπίπτουν με αυτό που συμβαίνει από το απόγευμα της Δευτέρας (04.10), τα οποία προκαλούν ακόμα πιο σύνθετες σκέψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ