Κορονοϊός: Μεγαλύτερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους πολίτες – Τα μέτρα που ανακοινώνονται


Τα περιοριστικά μέτρα που θα τίθενται σε ισχύ στις επιβαρυμένες επιδημιολογικές περιοχές δεν θα ισχύουν για τους πλήρως εμβολιασμένους – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση – Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

Τέλος στα mini lockdown και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και τη διασκέδαση για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί, καθώς αύριο, Τετάρτη αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τις νέες ελευθερίες τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι να έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων, ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές.

Αν ισχύσει το εν λόγω σενάριο, τότε αυτό θα σημαίνει πως ακόμα και στις περιοχές, όπου εφαρμόζονται τα mini lockdown οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπορούν να λειτουργούν ξανά με μουσική, μόνο όμως για τους εμβολιασμένους. Υπάρχει δε και η σκέψη να επιτρέπεται να είναι όρθιοι στα μαγαζιά. Με την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων αναμένεται να σταματήσει και το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 το πρωί.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ο Στέλιος Πέτσας, τόνισε στο MEGA πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. «Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο», είπε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ