Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν μόνο με εμβολιασμένους


Κορονοϊός: Για τους εμβολιασμένους, την τρίτη δόση και τις παρελάσεις μίλησε ο Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Σκαι, διευκρίνισε πως, συγκρίνοντας τις παρελάσεις με τις διαδηλώσεις ως εκδηλώσεις που αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα, τόνισε ότι σημασία έχει ποιος διοργανώνει κάτι. «Η παρέλαση είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Οποιοδήποτε γεγονός έχει συγχρωτισμό ενέχει κίνδυνο. Έχουν τον ίδιο κίνδυνο με τις διαδηλώσεις. Οι παρελάσεις, όμως, διοργανώνονται από το κράτος.»

Ο καθηγητής δήλωσε ότι, η παρέλαση πρέπει να γίνει μόνο με εμβολιασμένους στο κοινό και οι μαθητές να παρελάσουν με μάσκες.

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, ο καθηγητής τόνισε πως πρέπει να τους δοθούν κίνητρα, καθώς αυτή τη στιγμή έχουν τις ίδιες προσβάσεις με τους ανεμβολίαστους. «Γιατί στην ταβέρνα ένας-δύο μουσικοί δε μπορούν να παίξουν μουσική, ενώ ένας μεγάλος καλλιτέχνης να κάνει συναυλία και να χορεύουν όλοι όρθιοι», είπε και συμπλήρωσε πως «όταν πάμε στην λογική των οριζόντιων μέτρων, αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί λέει ‘γιατί να εμβολιαστώ’.»

Ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση

«Χτες», να κάνουν την τρίτη δόση τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, με αφορμή το μήνυμα ενός τηλεθεατή που αναφέρει ότι είναι ανοσοκατασταλμένος.

Ο καθηγητής εξήγησε πως το εξάμηνο αφορά τους υγιείς, καθώς για τόσο διάστημα έχουν υψηλή προστασία. «Δεν θα πάθει κανείς τίποτα αν την κάνει νωρίτερα. Οι ανοσοκατασταλμένοι είναι μια ειδική κατηγορία.»

Σημείωσε, δε, πως τα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή μπορεί να μην έχουν αναπτύξει την ίδια ανοσία με έναν υγιή και γι’ αυτό πρέπει να κάνουν την ενισχυτική δόση άμεσα.

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν συμπέσουν τα δύο εμβόλια. «Το εμβόλιο μαζί με τις μάσκες και τις αποστάσεις σχεδόν εξαφάνισε τη γρίπη», ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ