Spa στο σπίτι: Δείτε πώς να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα χαλαρωτικό σπα


Αυτό που κάποτε θεωρούνταν πολυτέλεια έχει γίνει τώρα ένα τεράστιο μέρος της ρουτίνας ευεξίας μας. Ναι, μιλάμε για την μετατροπή του μπάνιου σας σε ένα φυσικό Spa στο σπίτι. Αυτή την στιγμή η αυτοφροντίδα είναι πιο σημαντική από ποτέ. Δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να δημιουργήσετε εκείνη την ζεν ατμόσφαιρα, με χαλαρωτικό άρωμα και μια απολαυστική εμπειρία ομορφιάς στο δικό σας μπάνιο. Γιατί μερικές φορές το αφρόλουτρο από μόνο του δεν επαρκεί. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην αφιερώσετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για ένα φανταστικό σπα στο σπίτι σας

  • Κάντε το μπάνιο σας ονειρικό: Αξιοποιήστε ένα χαλαρωτικό ντους στο έπακρο, αναβαθμίζοντας το μπάνιο σας. Σας αρέσουν τα αρωματικά αιθέρια έλαια, το αφρόλουτρο ή τα άλατα μπάνιου; Αν και το άρωμα είναι κάτι πολύ προσωπικό,υπάρχουν συγκεκριμένα αιθέρια έλαια που περιέχουν ιδιότητες που θα βοηθήσουν φυσικά το μυαλό και το σώμα σας να χαλαρώσουν. Υπάρχουν επίσης αρκετές έρευνες πίσω από τις χαλαρωτικές ιδιότητες ενός μπάνιου. Το μπάνιο είναι αποδεδειγμένα ότι μειώνει την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη και διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών. Υπάρχουν επίσης μελέτες που δείχνουν ότι το μπάνιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση για να υποστηρίξει και την υγεία της καρδιάς.
  • Καθαρίστε το μυαλό σας: Είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε, αλλά είναι απαραίτητο. Υπάρχουν εφαρμογές διαλογισμού στην αγορά, που θα σας βοηθήσουν να απενεργοποιήσετε τυχόν εργασιακές σκέψεις ή ανησυχίες της τελευταίας στιγμής. Εναλλακτικά, υιοθετήστε ρουτίνες αναπνοής. Αναπνεύστε για τέσσερα δευτερόλεπτα, κρατήστε την ανάσα σας για τέσσερα δευτερόλεπτα, στην συνέχεια εκπνεύστε για τέσσερα δευτερόλεπτα και κρατήστε την αναπνοή σας για ακόμη τέσσερα. Επαναλάβετε τουλάχιστον τέσσερις φορές. 
  • Ανάψτε ένα κερί: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άναμμα ενός αρωματικού κεριού προσφέρει αναζωογόνηση. Μέρος της χαλαρωτικής ποιότητας ενός Spa είναι το άρωμα που σας τυλίγει αμέσως. Όπως και με τα αιθέρια έλαια, αν θέλετε ένα χαλαρωτικό άρωμα, επιλέξτε κεριά με νότες λεβάντας, χαμομηλιού ή σανταλόξυλου που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πριν τον ύπνο.
  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μασάζ προσώπου: Το μασάζ προσώπου σας προσφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα αισθητικά. Η άσκηση του προσώπου έχει μακρά ιστορία, αν και πολλοί δε γνωρίζουν πως υπάρχουν πάνω από 40 μύες στην περιοχή του προσώπου. Όσο περισσότερο τους κινείτε, τόσο πιο ανασηκωμένοι, σφιγμένοι και τονωμένοι γίνονται.
  • Ενυδατώστε ξανά και ξανά: Κανείς δεν έχει αφήσει ποτέ ένα Spa με ξηρό δέρμα. Το δέρμα που έχει ξεραθεί συχνά είναι άβολο και σφιχτό. Το στρεσαρισμένο δέρμα συχνά οδηγεί σε θυμωμένο δέρμα. Μιλάμε για εξάρσεις σε δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρους ακμή και το έκζεμα. Αυτά συχνά θα οδηγήσουν σε μερικά πολύ ανεπιθύμητα σπυράκια. Ακολουθήστε μια ενυδατική ρουτίνα για το βέλτιστο αισθητικο αποτέλεσμα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ