Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δυναμιτίζει έτι περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κάνοντας λόγο για «παρενοχλήσεις και παραβιάσεις» από την πλευρά της χώρας μας. Παράλληλα, τονίζει ότι η χώρα του «δεν ήταν ποτέ απειλή για κανέναν, αλλά ήταν πάντα ένας αξιόπιστος σύμμαχος».

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γεωργίας και τον υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε ερωτήσεις δημοσιογράφων: «Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η γειτονική μας Ελλάδα, δυστυχώς, συνεχίζει τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειρηνικές μεθόδους, σχέσεις καλής γειτονίας και διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Και πρόσθεσε ότι «είναι ειλικρινής ευχή μας να ανοίξουν τα κανάλια διαλόγου με τους σημερινούς συνομιλητές μας, καθώς και με τους προηγούμενους συνομιλητές μας. Είμαστε υπέρ του διαλόγου. Ωστόσο, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν θα αφήσουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα της χώρας μας και της ΤΔΒΚ και ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

Ερωτηθείς για την «προσπάθεια του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας», ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απάντησε: «Δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα προσπάθησε επίμονα να παραβιάσει την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Κρήτη και τα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Οι δυνάμεις μας έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα».

Στη συνέχεια ο Χουλουσί Ακάρ έκανε ειδική μνεία στις διερευνητικές επαφές τονίζοντας ότι αποτελούν ευκαιρία για την ανάπτυξη του διαλόγου.

«Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν θα είναι επωφελές για τη γειτονική μας Ελλάδα να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες παρασυρόμενη από κίνητρα και προκλήσεις ορισμένων άλλων χωρών», σημείωσε αναφορικά με την αγορά των εξοπλισμών της Ελλάδας.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε: «Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ απειλή για κανέναν, αλλά ήταν πάντα ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ