Ένταση στη Βουλή με τις αναφορές Μπογδάνου κατά των κομμουνιστών – «Πυρά» από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ


Βολές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κατά του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Τα πυρά των κομμάτων της Αριστέρας δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά τις αναφορές του για τους κομμουνιστές.

Μπογδάνος: Οι κομμουνιστές ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, τόνισε ότι «δεν μας αναγκάζει κανείς να λέμε Βόρεια Μακεδονία. Είναι δικαίωμα μας να λέμε όποτε θέλουμε για κράτος των Σκοπίων».

Και συνέχισε ότι «ο Γρίβας έλεγε ‘’έχουμε τρεις εχθρούς: Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους Κομμουνιστές’’. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε, ήταν οι κομμουνιστές».

Η οργισμένη αντίδραση Δένδια για Μπογδάνο

Στη συζήτηση παρενέβη ο Νίκος Δένδιας και μάλιστα σε ιδιαίτερα έντονο ύφος επανέφερε στην τάξη τον γαλάζιο βουλευτή. «Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας. Δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση στο Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι.»

Εγώ λέω ότι σήμερα οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη», είπε αρχικά φανερά εκνευρισμένος και συνέχισε στο ίδιο ύφος Και στον ίδιο τόνο: «Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή αυγή Αυτή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτή την ώρα που η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι»!

Αναγνωστοπούλου: Ακροδεξιός ο Μπογδάνος

Με την σειρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, τόνισε: «Δεν ήμουν στην αίθουσα την ώρα που μίλαγε ο ακροδεξιός Μπογδάνος. Να καταδικάσετε τον διχαστικό λόγο του εναντίον του ΚΚΕ».

Παφίλης: Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, είπε απευθυνόμενος προς τον βουλευτή της ΝΔ «στενοχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο αντικομμουνιστικό» και συμπλήρωσε «είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος όταν οι προγονοί σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και Ταγματασφαλίτες που κρεμούσαν Έλληνες».

Ακόμη, ο κ. Παφίλης συνέχισε λέγοντας ότι «αυτά που λένε οι χρυσαυγίτες λέτε εδώ μέσα» και πρόσθεσε ότι «δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο. Κάποιος πρέπει να σας μαζέψει. Εκτός από το ‘’Τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος’’, υπάρχει και το ‘’Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή’’».

Μπογδάνος προς Παφίλη: Έχω δεχθεί επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή

Μετά την παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πήρε τον λόγο, λέγοντας τα εξής:

«Έχετε μπερδευτεί κ. Παφίλη. Σας καλώ να ανακαλέσετε, διότι είναι βαρύτατο κοινοβουλευτικό ατόπημα, να συνδέετε βουλευτή της Α΄ Αθήνας με ρατσιστική και ναζιστική ιδεολογία. Έχω δεχθεί τραμπουκικές επιθέσεις και από την Χρυσή Αυγή και από την άκρα αριστερά. Είναι τρόπος ανεύθυνος και απαράδεκτος».

«Θέλετε να με πείτε δεξιό; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε να με πείτε πουριτανό; Κανένα πρόβλημα. Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ρατσιστικά μορφώματα. Έχω παίξει ξύλο μαζί τους. Δεν σας το επιτρέπω», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ