Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης κοστολογεί τα έργα τέχνης


Τη λύση σε όσους φοβόντουσαν ότι θα πληρώσουν περισσότερα χρήματα από όσο αξίζει πραγματικά ένα έργο τέχνης υποστηρίζει ότι δίνει μια νέα εφαρμογή που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και δοκιμάστηκε επισήμως σε μια από τις μεγαλύτερες φουάρ παγκοσμίως, την Art Basel.

To όνομά της είναι Λίμνα και μόνο μία τολμηρή γκαλερί δέχτηκε να τη φιλοξενήσει. Η Λίμνα απεφάνθη λοιπόν πως ένας πίνακας της Κόνι Μάγιερ θα έπρεπε να πωλείται προς 4.500 ευρώ, ενώ στο περίπτερο της γκαλερί του Γιόχαν Κένινγκ ήταν κοστολογημένος τρεις φορές περισσότερο.

Η Λίμνα είναι η πρώτη εφαρμογή που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να εκτιμήσει την τιμή ενός έργου τέχνης και σύμφωνα με τους δημιουργούς της μπορεί να συγκεντρώσει άμεσα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για έναν καλλιτέχνη από τις τιμές των έργων του σε δημοπρασίες έως το επιμελητικό ενδιαφέρον και από την ανταπόκριση του κοινού στη δουλειά του όπως καταγράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως τον χώρο που έχουν διαθέσει στη δουλειά του τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο λογισμικό της εφαρμογής περιέχονται ήδη πληροφορίες για 700.000 καλλιτέχνες από το 1863 έως σήμερα και τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν μέσω ανάλυσης δεδομένων από 1 εκατ. εκθέσεις και υλικό 45.000 ιδρυμάτων. Η εφαρμογή έχει ως τελικό στόχο να καταγράψει την ύπαρξη και την τιμή σχεδόν κάθε έργου τέχνης που πωλείται, ώστε να υπάρξει διαφάνεια τιμών στην αγορά τέχνης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ