Δένδιας: Καμία διαφοροποίηση με τον πρωθυπουργό – Ο Μητσοτάκης με επέλεξε για ΥΠΕΞ


Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, απάντησε στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι κίνησε τις διαδικασίες για τη διαγραφή Μπογδάνου αποτελώντας το εσωτερικό «αντίπαλον δέος» στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κατανοώ την ανάγκη τους λόγω ένδειας πολιτικής πρότασης να παρουσιάζουν εικόνα διαφοροποίησής μου από τον πρωθυπουργό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στέκεται στη σφοδρή αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια, στα όσα υποστήριξε ο – μέχρι πρότινος – «γαλάζιος» βουλευτής.

Το «άδειασμα» Δένδια στον Μπογδάνο έδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση το έναυσμα να παρουσιάσει τον υπουργό Εξωτερικών ως ένα εσωκομματικό αντίπαλο δέος προς τον πρωθυπουργό, ωστόσο, ο κ. Δένδιας με προσωπική του δήλωση απάντησε στην Κουμμουνδούρου.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επέλεξε ως υπουργό Εξωτερικών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και ξεκαθάρισε πως η προσήλωσή του «στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη».

Η δήλωση του κ. Νίκου Δένδια

Κατανοώ την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον Πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.

Καθιστώ σαφές, άπαξ και διά παντός: Ως Υπουργό Εξωτερικών με επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την κυβέρνησή του εκπροσωπώ και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, όπως τονίζω σε κάθε ευκαιρία.

Οι ενέργειές μου είναι το προϊόν της στενής και ειλικρινούς συνεργασίας μου μαζί του και η ισχυρή προσήλωσή μου στην επιτυχία των κυβερνητικών στόχων είναι δεδομένη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ