Πρωτεΐνη shake: Συμβουλές για να προμηθευτείτε το καλύτερο πρωτεϊνικό σκεύασμα


Αρχίσατε ένα ταξίδι απώλειας βάρους και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ένα εξαιρετικά ισχυρό συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι σας βοηθά να χάσετε ή ακόμα και να διατηρήσετε το βάρος σας, είναι η πρωτεΐνη. Αν επιλέξετε να προσλαμβάνετε καθαρή πρωτεΐνη σε σκόνη τότε επιλέγετε τον σωστό τρόπο. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές πώς θα μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη σκόνη πρωτεΐνης και ποια είναι η καταλληλότερη για εσάς;

Ο ρόλος της πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη παίζει μεγάλο ρόλο στην απώλεια βάρους επειδή έχει τη δυνατότητα να μας κρατά χορτάτους χωρίς ενδιάμεσα τσιμπολογήματα μέχρι το επόμενο γεύμα. Τα πρωτεϊνικά shake που φτιάχνονται με σκόνη μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Τα πρωτεϊνικά shake είναι απαραίτητα για την καύση του λίπους ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανενός είδους άσκηση. Αλλά δεν είναι όλα τα πρωτεϊνικά shake ίδια, γι’ αυτό και πρέπει να κάνετε μία πολλή καλή έρευνα αγοράς προτού καταλήξετε στο ιδανικό.

Η καλύτερη λύση είναι να επικεντρωθείτε στα άγλυκα είδη πρωτεϊνικής σκόνης. Και θυμηθείτε, οι σκόνες πρωτεΐνης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο γεύματος. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η σκόνη πρωτεΐνης δεν γίνεται να αντικαταστήσουν πραγματικά γεύματα. Αντιθέτως, οι σκόνες πρωτεΐνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε υπέροχα σνακ ή πεντανόστιμα shakes. Όπως για παράδειγμα τα διάφορα πρωτεϊνικά αρτοσκευάσματα και τα smoothies που είναι τα πιο υγιεινά και χορταστικά εφόσον ήδη μας παρέχουν και το φυσικό θρεπτικό τους περιεχόμενο.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε το καταλληλότερο πρωτεϊνικό σκεύασμα τότε αναζητήστε σκόνη πρωτεΐνης:

  1. Με φυτικές ίνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες

Οι τύποι πρωτεΐνης με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλοί σε υδατάνθρακες θα σας βοηθήσουν να νοιώθετε χορτάτοι και σας περιορίζει την επιθυμία για πρόσληψη ζάχαρης.

  1. Ελέγχοντας την ετικέτα

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι βρήκατε κάτι με τουλάχιστον 20gr πρωτεΐνης, λιγότερα από 10gr υδατανθράκων και τουλάχιστον 3gr φυτικών ινών ανά μεζούρα. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε σκόνες πρωτεΐνης που έχουν φυσικά γλυκαντικά. Αποφύγετε τις σκόνες πρωτεϊνών που χρησιμοποιούν αλκοόλες ζάχαρης, ασπαρτάμη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά. Επιλέξτε ένα μείγμα πρωτεϊνών με φυτική βάση. Οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος ή αυγού είναι πλήρεις πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που βοηθούν το σώμα να αξιοποιήσει στο έπακρο την πρωτεΐνη.

  1. Με ωραία γεύση

Εάν είστε μικροί σε ηλικία καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με κλασικές γεύσεις όπως βανίλια ή σοκολάτα και αν ακόμα δεν σας αρέσουν μπορείτε να τα αναμείξετε με άλλα όπως τηγανίτες, βάφλες, smoothies ή ακόμα και ψητά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ