Μητσοτάκης: Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ενισχύει τον αμυντικό πυλώνα της ΕΕ – «Πυρά» στον ΣΥΡΙΖΑ


Ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία, τονίζοντας τη δυσαρέσκειά του για το «όχι» της αντιπολίτευσης.

Στη Σλοβενία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Δυτικών Βαλκανίων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια του δείπνου με τους ομολόγους του το βράδυ της Τρίτης (05.10), τους ενημέρωσε για τη σημαντική συμφωνία στρατηγικής συμφωνίας που υπεγράφη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για την αμυντική αυτονομία της ΕΕ, πάντοτε εντός του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας πως «η Συμφωνία αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ».

«Είναι μία πολύ σημαντική Συμφωνία η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού. Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στη συζήτηση της Πέμπτης (07.10) στη Βουλή «όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν «ναι» ή «όχι» σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να στρέψει τα «βέλη» του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν «όχι» στη συμφωνία, αναφέροντας πως «κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ