Μοσχάρι κρέας Ελλάδα: Γιατί να προτιμήσουμε το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας


Η Ελλάδα παράγει μοσχαρίσιο κρέας εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το μοναδικό της κλίμα και το περιβάλλον της επιτρέπουν στα βοοειδή να ζουν σε ένα φυσικό τοπίο σε μία μη αγχωτική κατάσταση (όπως για παράδειγμα το να ζουν πολλά βοοειδή μαζί σε ένα κλειστό χώρο). Αυτό είναι ένα γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει ότι η συνεχής παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος είναι εφικτή και μπορεί να γίνει όλο το χρόνο. 

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς και βιώσιμους παραγωγούς βοοειδών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός, εφόσον στην Ελλάδα υπάρχουν άπειρες ελεύθερες εκτάσεις και ευτυχώς πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι που μεγαλώνουν τα ζώα τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Η Ελλάδα κατατάσσεται μέσα στους πρώτους εξαγωγείς μοσχαρίσιου κρέατος στον κόσμο. Είναι μάλιστα ευρέως γνωστό ότι το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιο τρυφερών και νόστιμων γευστικών εμπειριών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο γεγονός ότι σε πολλές από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου υπάρχει ένα ελληνικό εστιατόριο που έχει «βιτρίνα» του το μοσχαρίσιο κρέας και ένας ξένος σεφ που εκθειάζει την ελληνική κουζίνα με το μοσχαρίσιο κρέας της.

Επίσης δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι για να ανοίξεις πλέον κρεοπωλείο πρέπει να έχεις παρακολουθήσει μαθήματα κοπής κρέατος. Το μοσχαρίσιο κρέας μπορούμε να το παγώσουμε ή ακόμα και να το καταψύξουμε χωρίς να χάσει σχεδόν τίποτα από τα θρεπτικά συστατικά του. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να εξάγει μικρούς και μεγάλους όγκους μοσχαρίσιου κρέατος και ταυτόχρονα να καλύψει και τις εγχώριες απαιτήσεις των καταναλωτών. Η Ελλάδα δεν έχει διαφημιστεί όσο πρέπει όσον αφορά την  παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος και αν αυτό συνεχιστεί σίγουρα θα χάσει τη θέση και το κύρος που έχει μέχρι και σήμερα στην παγκόσμια αγορά κρέατος. Είναι και στο χέρι μας να αναδείξουμε την καθαρότητα και την θρεπτικότητα που μας προσφέρεται απλόχερα από το μοσχαρίσιο κρέας. 

Συμπερασματικά, καταλαβαίνουμε ότι το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου και δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Μην απορείτε, γιατί σίγουρα κάτι τέτοιο συμβαίνει εξ’ αιτίας:

  • Tης σωστής εκτροφής των ελληνικών βοοειδών
  • Της πολυποικιλότητας των συνταγών που έχουν ως κύριο συστατικό το μοσχαρίσιο κρέας
  • Της εκπαίδευσης των μελλοντικών κρεοπωλών
  • Της δημοφιλίας της ελληνικής κουζίνας
  • Της τουριστικής άνθησης 
  • Της σωστής διαφήμισης

Προτιμήστε το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας και θα είστε σίγουροι για την ποιότητα κρέατος που δίνεται στα παιδιά σας και ασφαλώς και σε εσάς τους ίδιους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ