Εμβόλια Covid-19: Μπορεί να έχουν βοηθήσει στην πρόληψη δεκάδων χιλιάδων θανάτων μεταξύ ηλικιωμένων


Εμβόλια Covid-19: Εμβόλια που συνδέονται με την πρόληψη πάνω από το ένα τέταρτο εκατομμύριο κρουσμάτων COVID-19, 39.000 θανάτων μεταξύ ηλικιωμένων: μελέτη του Υπουργείου Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών HHS Μειώσεις στους αθροιστικούς εβδομαδιαίους θανάτους βρέθηκαν σε εθνικό επίπεδο σε 48 πολιτείες του δείγματος 

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι μια νέα έκθεση του οργανισμού έδειξε ότι τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να έχουν βοηθήσει στην πρόληψη περισσότερων από ένα τέταρτο εκατομμύριο κρουσμάτων κορωνοϊού και δεκάδων χιλιάδων θανάτων μεταξύ ηλικιωμένων.

Σε μια ανακοίνωση που περιγράφει λεπτομερώς τα συμπεράσματα της έκθεσης, Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών HHS ανέφερε ότι η μελέτη-που διεξήχθη από ερευνητές του Γραφείου του Βοηθού Γραμματέα Σχεδιασμού και Αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών HHS διαπίστωσε ότι τα εμβόλια συνδέονταν με τη μείωση περίπου 265.000 λοιμώξεων από COVID-19, 107.000 νοσηλειών και 39.000 θανάτων μεταξύ σχεδόν 63 εκατομμυρίων δικαιούχων ιατρικής φροντιδας Medicare μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2021.

“Αυτή η έκθεση επιβεβαιώνει αυτό που ακούμε συνήθως από τα κράτη: τα εμβόλια COVID-19 σώζουν ζωές, αποτρέπουν τις νοσηλείες και μειώνουν τη μόλυνση”, δήλωσε ο γραμματέας του Υπουργίου Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών Xavier Becerra σε δήλωσή του. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό δεδομένων από τις αξιώσεις αμοιβής Medicare (FFS) σε επίπεδο ατόμων και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμού σε επίπεδο κομητείας, οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά των αποτελεσμάτων με τα ποσοστά του μοντέλου που προβλέπεται ότι θα είχε συμβεί χωρίς εμβολιασμούς.

“Συγκρίνοντας τα ποσοστά αυτών των αποτελεσμάτων με αυτό που προβλέπει το μοντέλο μας ότι θα είχε συμβεί χωρίς εμβολιασμούς, εκτιμούμε ότι τα εμβόλια COVID-19 συνδέθηκαν με εκτιμώμενες μειώσεις περίπου 107.000 λοιμώξεων, 43.000 νοσηλειών και 16.000 θανάτων στο δείγμα της μελέτης μας των 25,3 εκατομμυρίων δικαιούχων», είπαν οι συντάκτες της μελέτης. “Αυτές οι εκτιμήσεις αντιστοιχούν σε εκτιμώμενες μειώσεις περίπου 265.000 λοιμώξεων, 107.000 νοσηλειών και 39.000 θανάτων για τον πλήρη πληθυσμό Medicare των 62,7 εκατομμυρίων ανθρώπων.”

Σαράντα οκτώ πολιτείες-εξαιρουμένου του Τέξας και της Χαβάης, οι οποίες δεν παρείχαν εκτιμήσεις σε επίπεδο κομητείας για τα εμβόλια στα δεδομένα των CDC-συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα και η έκθεση ανέφερε ότι η διαφορά στα ποσοστά εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω μεταξύ του χαμηλότερου και του υψηλότερου ποσοsτού σε κομητείες και πολιτείες έως το τέλος Μαΐου “υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα εμβόλια COVID-19 για να αποτρέψουν νοσηλείες και θανάτους από COVID-19”.

“Η σημερινή έκθεση αντικατοπτρίζει την καταστροφική επίδραση που είχε η COVID-19 στους ευάλωτους ηλικιωμένους μας και καταδεικνύει ότι οι προσπάθειες ιεράρχησης και εμβολιασμού αυτής της ομάδας σχετίζονται άμεσα με τη διάσωση ζωών”, έγραψε το Υποργείο Υγείας. “Περισσότερες από 352.000 ζωές χάθηκαν κατά τους πρώτους εννέα μήνες της πανδημίας της COVID-19.

Πριν από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, σχεδόν το 80% αυτών των θανάτων ήταν μεταξύ ατόμων 65 ετών και άνω που ήταν επίσης επιλέξιμοι για Medicare.” ΤοΥπουργείο Υγείας σημείωσε ότι όλες οι φυλετικές και εθνοτικές ομάδες και όλες οι 48 πολιτείες παρουσίασαν μειωμένο αριθμό θανάτων από COVID-19, νοσηλείες και λοιμώξεις που συνδέονται με την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, με τους δικαιούχους American Indian and Alaska Native Medicare να βλέπουν τη μεγαλύτερη μείωση λοιμώξεων, νοσηλειών και θανάτων του SARS-CoV που σχετίζεται με τον εμβολιασμό.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα εμβόλια συνδέονταν με τη μείωση περίπου 5.600 θανάτων μεταξύ των δικαιούχων γηροκομείου Medicare. «Για την περίοδο Ιανουαρίου έως Μαΐου 2021, όταν ο εμβολιασμός αυξήθηκε από 1% σε 47% μεταξύ των ενηλίκων 18 σε 64 και από 1% σε 80% στους ηλικιωμένους, η μελέτη διαπίστωσε μείωση 11-12% στις εβδομαδιαίες νοσηλείες COVID-19 και θανάτους μεταξύ των δικαιούχων του Medicare για κάθε 10% αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού στην κομητεία», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας.

Ο Οργανισμός έγραψε ότι η έκθεση διαπίστωσε πως τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες ήταν ακόμη πιο προστατευτικά για τους δικαιούχους του Medicare παρά μόνο ένα υψηλό ποσοστό εμβολιασμού ηλικιωμένων από μόνο του. Το Υπουργείο Υγείας  είπε ότι αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν περαιτέρω τη σημασία του εμβολιασμού για όλα τα επιλέξιμα άτομα στις ΗΠΑ Σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC, περισσότεροι από 185 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ