Τσίπρας: Υπερασπιστήκαμε τη χώρα απέναντι στο Barbaros χωρίς Rafale και Belh@rra


Επίθεση στον Πρωθυπουργό για τον τομέα της Άμυνας εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η ελληνογαλλική συμφωνία.

«Ο Μητσοτάκης έβγαλε τον μικρό «Μπογδάνο» που κρύβει μέσα του. Έκανε μία εμπρηστική ομιλία για να μην απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα που έθεσε η αντιπολίτευση», είπε κατά την έναρξη της δευτερολογίας του, η οποία κινήθηκε σε υψηλούς τόνους.

«Αντιλαμβάνομαι τα σοβαρά εσωκομματικά σας προβλήματα, την ανάγκη να πατήσετε σε δύο βάρκες, μία κεντροδεξιά και μία ακροδεξιά», συνέχισε αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, τις οποίες αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «Κύριε Μητσοτάκη, εμείς δεν είχαμε ούτε Belharra ούτε Rafale, όταν το Μπαρμπαρός έκανε έρευνα με πολεμικά πλοία. Δεν βγήκαμε να πούμε ότι παρέσυραν οι άνεμοι. Αλλά υπερασπιστήκαμε τη πατρίδα με τα πλοία του πολεμικού ναυτικού».

«Με ποιο δόγμα είστε; Με «κόκκινη γραμμή τα έξι μίλια» του Γεραπετρίτη ή «με τους πειρατές δεν συζητάς» του Σαμαρά;» Αν είχαμε αυτή τη Συμφωνία το καλοκαίρι του 2020, όταν και του Orus Reis έκοβε βόλτες ή αν υπάρξει παραβίαση στην ΑΟΖ που ανακηρύξαμε με την Αίγυπτο, θα μας υπερασπίζονταν; Εμείς δεν θέλαμε να ενισχύσουμε την άμυνα της χώρας, θα λέγαμε ότι δεν θέλουμε αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα; Πριν το 2015, κάποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Μέρος της χρεοκοπίας ήταν και οι κούρσες των εξοπλισμών», συνέχισε.

«Ήμασταν οι πρώτοι που επιχειρήσαμε την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στα μέτρα των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Εσείς τρέχετε να κάνατε αγορές χωρίς την εισήγηση των Γενικών Επιτελείων», είπε στη συνέχεια.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ