Ασθενείς Κορωνοϊός: Οι επιζώντες της COVID-19 κινδυνεύουν από καρδιακή βλάβη ένα χρόνο μετά τη μόλυνση


Ασθενείς Κορωνοϊός: Η “Long COVID” προσελκύει περισσότερη προσοχή από τους υπαλλήλους υγείας Το φάρμακο AstraZeneca θα μπορούσε να προστατεύσει τα μη εμβολιασμένα άτομα από την COVID. Η AstraZeneca ζητά έγκριση από τις ΗΠΑ για φάρμακο για τον κορωνοϊό. Οι επιζώντες της COVID-19, μερικοί από τους οποίους δεν ήταν ποτέ αρκετά άρρωστοι για να χρειαστούν νοσηλεία, μπορεί να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρά καρδιακά προβλήματα ένα χρόνο μετά τη μόλυνση, σύμφωνα με έκθεση της Πέμπτης.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασθενείς που δεν νοσηλεύονταν είχαν 39% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με κάποιον που δεν ήταν ποτέ άρρωστος με τον ιό, ανέφερε το Bloomberg. Ο κίνδυνος αυξάνεται με τη σοβαρότητα της μόλυνσης, ανέφερε η έκθεση.

Ο Ziyad Al-Aly, διευθυντής του κλινικού κέντρου επιδημιολογίας στο σύστημα υγείας Veterans Affairs St. Louis, χαρακτήρισε αυτές τις επιπτώσεις “ουσιαστικές”.

“Οι κυβερνήσεις και τα συστήματα υγείας πρέπει να αφυπνιστούν με την πραγματικότητα ότι η COVID θα ρίξει μια μεγάλη σκιά με τη μορφή μακροχρόνιας COVID η οποία έχει καταστροφικές συνέπειες. Ανησυχώ ότι δεν το αντιμετωπίζουμε αρκετά σοβαρά”, είπε, σύμφωνα με την έκθεση.

Το νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς δημοσίευσε στον ιστότοπό του ότι οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 έχουν αυξημένα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα τους, γεγονός που αποτελεί ένδειξη κατεστραμμένου ιστού της καρδιάς.

Η έκθεση του Bloomberg ανέφερε ότι η μελέτη μπορεί να δημοσιευτεί στο περιοδικό Nature.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ