«Λάμψη ελπίδας»: Ο ΠΟΥ προτείνει το πρώτο εμβόλιο ελονοσίας για τα παιδιά της Αφρικής:


Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ Τέδρος, το χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή»

«Λάμψη ελπίδας»: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε την Τετάρτη ευρεία χρήση του πρώτου εμβολίου ελονοσίας για παιδιά της Αφρικής, με στόχο να μειώσει το βάρος των ασθενειών και να σώσει δεκάδες χιλιάδες ζωές. Ο Οργανισμός υγείας συνέστησε ένα πρόγραμμα τεσσάρων δόσεων του εμβολίου RTS, S σε παιδιά ηλικίας 5 μηνών και άνω για να περιορίσει την ασθένεια και το βάρος της ελονοσίας.

“Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. “Το πολυαναμενόμενο εμβόλιο ελονοσίας για τα παιδιά είναι μια σημαντική ανακάλυψη για την επιστήμη, την υγεία των παιδιών και τον έλεγχο της ελονοσίας.

Η χρήση αυτού του εμβολίου πάνω από τα υπάρχοντα εργαλεία για την πρόληψη της ελονοσίας θα μπορούσε να σώσει δεκάδες χιλιάδες νεαρές ζωές κάθε χρόνο.” Η ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια κατηγορείται ως η κύρια αιτία παιδικής νοσηρότητας και θνησιμότητας στην υποσαχάρια Αφρική, με περισσότερα από 260.000 αφρικανικά παιδιά κάτω των 5 ετών να υποκύπτουν στη νόσο κάθε χρόνο, σύμφωνα με την παγκόσμια υπηρεσία υγείας, ενώ εκτιμάται ότι διαγιγνώσκονται 2.000 ελονοσίες που εμφανίζονται στις ΗΠΑ ετησίως, με τις περισσότερες περιπτώσεις να προέρχονται από ταξιδιώτες και μετανάστες από χώρες με εξάπλωση της ελονοσίας, πολλές από την υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

“Για αιώνες, η ελονοσία καταδίωκε την υποσαχάρια Αφρική, προκαλώντας τεράστια προσωπική ταλαιπωρία”, πρόσθεσε στην ανακοίνωση ο Δρ Matshidiso Moeti, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική. “Ελπίζαμε από καιρό για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ελονοσίας και τώρα για πρώτη φορά έχουμε ένα τέτοιο εμβόλιο που συνιστάται για ευρεία χρήση. Η σημερινή σύσταση προσφέρει μια λάμψη ελπίδας για την ήπειρο που επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της ασθένειας και αναμένουμε πολλά περισσότερα αφρικανικά παιδιά να προστατευτούν από την ελονοσία και να γίνουν υγιείς ενήλικες”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ