Έξαλλος ο Μπάιντεν με Ερντογάν: «Η Τουρκία απειλεί την εξωτερική πολιτική μας»


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Τουρκία υπονομεύει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους – Όλοι πλέον καταλαβαίνουν τα «βρώμικα» σχέδια της Άγκυρας.

Τον έντονο εκνευρισμό της Ουάσινγκτον προκαλούν οι πρακτικές της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή, σε σημείο που ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν απέστειλε οργισμένη επιστολή κατά του Ταγίπ Ερντογάν, στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Τουρκία υπονομεύει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους με την στρατιωτική της πολιτική στη Συρία, ενώ επέκτεινε επίσημα το Εκτελεστικό Διάταγμα 13894 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας το 2019 εναντίον Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία.

«Η κατάσταση σε σχέση με τη Συρία, και ιδίως οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ενεργειών στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύουν τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, και συνεχίζουν να αποτελούν μια αξιοσημείωτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ», αναφέρει ο Μπάιντεν στην επιστολή σύμφωνα με το ahvalnews.com.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” εναντίον των Κούρδων μαχητών των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF) τον Οκτώβριο του 2019, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να εξασφάλισε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ