«Πόλεμος εμβολίων» – To Κρεμλίνο έκλεψε σχέδια της AstraZeneca για να παρασκευάσει το Sputnik


Aποκαλυψη βόμβα απο το βρετανικό Τύπο για τον μυστικό «πόλεμο των εμβολίων». Η Ρωσία σύμφωνα με τις αποκαλύψεις είχε επιστρατεύσει πράκτορα για να υπεξαιρέσει τα σχέδια της Astra Zeneca για το εμβόλιο και να τα διοχετεύσει στους επιστήμονες που κατασκεύαζαν το Sputnik V

Η Ρωσία έκλεψε το σχέδιο για το εμβόλιο της AstraZeneca για να δημιουργήσει το δικό της Sputnik V ισχυρίζονται πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με δημοσίευμα-βόμβα της Sun που αναδημοσιεύει η Daily Mail

Πηγές φέρεται να ενημέρωσαν κορυφαίους Βρετανούς υπουργούς ότι διαθέτουν στοιχεία που δείχνουν οτι κατάσκοποι που εργάζονταν για το Κρεμλίνο έκλεψαν το σχέδιο για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία προκειμένου να σχεδιάσουν το δικό τους εμβόλιο.

Το σχέδιο και οι ζωτικές πληροφορίες εκλάπησαν αυτοπροσώπως από ξένο πράκτορα, αναφέρει η εφημερίδα Sun. Οι ισχυρισμοί έρχονται λίγους μήνες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι έλαβε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, παροτρύνοντας τους Ρώσους να εμβολιαστούν επίσης κατά του κορονοϊού.

Τον Σεπτέμβριο, τα αποτελέσματα δύο πρώτων κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα και δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο βρετανικό περιοδικό The Lancet, έδειξαν ότι το εμβόλιο της Ρωσίας κατά της Covid-19, το οποίο χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία με το σκεύασμα της Οξφόρδης, ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό.

Οι Ρώσοι επιστήμονες πίσω από τις μελέτες είπαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε ανοσολογική απόκριση σε όλους τους εμβολιασμένους συμμετέχοντες και δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ανεξάρτητοι Δυτικοί επιστήμονες δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα ήταν «κάπως καθησυχαστικά», προειδοποίησαν όμως ότι οι δοκιμές ήταν πολύ μικρές για να δικαιολογήσουν τον εμβολιασμό εκατομμυρίων Ρώσων.

Μόλις 76 άτομα συμμετείχαν στη μελέτη, μόνο οι μισοί από τα οποίους ήταν στην πραγματικότητα εμβολιασμένοι και οι εθελοντές ήταν όλοι υγιείς ηλικίας 20-30 ετών.

Οι Ρώσοι επιστήμονες πίσω από το εμβόλιο δεν έχουν δημοσιεύσει επιστημονικά δεδομένα από τις δοκιμές, πράγμα που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα πιθανότατα δεν έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει επίσης τεθεί σε αυστηρές δοκιμές Φάσης 3, οι οποίες θεωρούνται ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και πραγματικά λειτουργούν.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε αφού ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είχε εμβολιαστεί. Το Κρεμλίνο είχε προηγουμένως πει ότι ο Πούτιν έλαβε εμβόλιο δύο δόσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και δεν έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τον εμβολιασμό του.

Ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποίησε ωστόσο το ετήσιο τηλεοπτικό του μήνυμα τον Ιούνιο για να εκθειάσει τα τέσσερα εμβόλια της Ρωσίας ως εξαιρετικά αποτελεσματικά και ασφαλή, ενώ επέκρινε τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται ευρέως στη Δύση.

«Όπως μπορείτε να δείτε, όλα είναι εντάξει και δόξα τω Θεώ δεν έχουμε τέτοιες τραγικές καταστάσεις μετά από εμβολιασμούς όπως το AstraZeneca ή το Pfizer», είπε, προσθέτοντας ότι 23 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 144 εκατομμύρια Ρώσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Και συνέχισε: «Νόμιζα ότι έπρεπε να προστατευτώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι επέλεξα να εμβολιαστώ με το Sputnik V. Ο στρατός εμβολιάζεται επίσης με το Sputnik V καιεγώ είμαι ο αρχηγός του στρατού.

«Μετά την πρώτη δόση δεν ένιωσα απολύτως τίποτα. Περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, υπήρχε κάποιος μικρό μουδιασμα στο σημείο. Έκανα τη δεύτερη δόση το μεσημέρι. Τα μεσάνυχτα, μέτρησα τη θερμοκρασία μου. Ήταν 37,2 βαθμοί Κελσίου. Πήγα για ύπνο, ξύπνησα και η θερμοκρασία μου ήταν 36,6. Αυτό ήταν.» Και πρόσθεσε: «Δεν υποστηρίζω τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και συνεχίζω να έχω αυτήν την άποψη».

Τον Ιούλιο, «ρωσικά τρολ» στο διαδίκτυο κατηγορήθηκαν για μια εκστρατεία κατά του εμβολιασμού με το σκεύασμα της Pfizer από μια έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών Network Contagion. Η έκθεση ανέφερε ότι ο στόχος της παραπληροφόρησης ήταν να προωθήσουν το εγχώριο εμβόλιο Sputnik V.

Οι τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν από την εκστρατεία περιελάμβαναν την παραπληροφόρηση και την προώθηση αρνητικής εκστρατείας κατά της Pfizer και στόχευση συγκεκριμένων χωρών. Η έκθεση ανέφερε ότι παρατηρήθηκε, μια ασυνήθιστη προσέγγιση, καθώς εταιρείες μάρκετινγκ από τη Ρωσία πήγαιναν απευθείας σε δημοφιλή πρόσωπα με σκοπό να τους πείσουν να δράσουν στις πλατφόρμες τους στο Facebook και το Instagram.

«Οι ρωσικές εταιρείες μάρκετινγκ έχουν απευθυνθεί άμεσα σε άτομα με επιρροή στα κοινωνικά μέσα στη Γαλλία, προσφέροντάς τους οικονομική αποζημίωση για την προώθηση «ψεύτικων» ιστοριών σχετικά με τις επιπλοκές του εμβολίου Pfizer.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ