Συναγερμός στην Κένυα: Επικίνδυνος δολοφόνος παιδιών δραπέτευσε από τα χέρια της αστυνομίας


Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Μάστεν Ουαντζάλα, ο οποίος αποκαλείται και «βαμπίρ» της Κένυας έχει ξεκινήσει η αστυνομία. Κατηγορείται ότι δολοφόνησε τουλάχιστον 14 παιδιά τα τελευταία χρόνια. 

Ο ύποπτος που επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο για να καταθέσει για τα φρικτά του εγκλήματα που σόκαραν την Κένυα, το έσκασε από το κρατητήριο της αστυνομίας στο Ναϊρόμπι.

Η αστυνομία είπε ότι παρατήρησε ότι είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της πρωινής κλήσης. Είχε συλληφθεί τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών για μία σειρά από δολοφονίες παιδιών που συγκλόνισαν το έθνος.

Οι τρεις αστυνομικοί που υπηρετούσαν τη στιγμή της απόδρασής του στο αστυνομικό τμήμα Jogoo Road, στην περιοχή Eastlands του Ναϊρόμπι, συνελήφθησαν.

Οι αρχές ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα που περιέγραψαν ως εξαιρετικά επικίνδυνο. Στην κατάθεσή του στην αστυνομία ο νεαρός είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τουλάχιστον δέκα εφήβους.

Την περίοδο πριν από τη σύλληψή του αναφέρονταν πολλές εξαφανίσεις παιδιών στην Κένυα, ακόμη και δύο την ημέρα. «Ο Ουαντζάλα σκότωνε χωρίς κανέναν οίκτο τα θύματά του, κάποιες φορές τους έπινε το αίμα πριν τα δολοφονήσει», ανέφερε η Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών (DCI), χαρακτηρίζοντάς τον «βαμπίρ διψασμένο για αίμα».

Οι δολοφονίες, με θύματα παιδιά 12 και 13 ετών, ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια. Ο Ουαντζάλα νάρκωνε τα θύματά του και τα άφηνε να αιμορραγήσουν μέχρι θανάτου. Ορισμένα από αυτά έφεραν ίχνη στραγγαλισμού.

Τα πτώματα των θυμάτων τα έκρυβε σε θάμνους ή τα πετούσε στους υπονόμους της πόλης. Η σύλληψή του είχε γίνει πρώτο θέμα σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες της Κένυας, οι οποίες δημοσίευαν και φωτογραφίες του, ντυμένου με μια μπλε ποδοσφαιρική φανέλα, λερωμένη με αίμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ