4 ιδέες για να διακοσμήσετε το σημείο που βρίσκεται πάνω από το τζάκι


Είστε αρκετά τυχεροί και τη στιγμή που οι περισσότεροι φίλοι σας ζουν σε απλά διαμερίσματα εσείς έχετε την πολυτέλεια να απολαμβάνετε ένα πανέμορφο τζάκι.

Αν μάλιστα το σπίτι σας έχει κλασσικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες είναι πολύ πιθανό το τζάκι σας να έχει πεζούλι. Το πεζούλι αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει για να αφήνετε πάνω την αλληλογραφία σας ή μερικά ποτήρια κατά τη διάρκεια ενός πάρτι. Μπορείτε, όμως, να κάνετε πολλά περισσότερα και να το διακοσμήσετε με τρόπο που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά. Δείτε παρακάτω 4 ιδέες που σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα τζάκι που θα έρθει στο επίκεντρο της διακόσμησής σας.

 

Δημιουργήστε μια γκαλερί έργων τέχνης Αντί να κρεμάσετε έναν μόνο πίνακα πάνω από το τζάκι, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το πεζούλι σας για να εκθέσετε τους πίνακες σας; Βάλτε το μεγαλύτερο έργο στο κέντρο και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα δεξιά και αριστερά. Μερικά διακοσμητικά θα δώσουν βάθος και θα δημιουργήσουν αντίθεση.

 

Παίξτε με την απόλυτη συμμετρία

Για να δημιουργήσετε στο τζάκι σας μια όψη που θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη στο μάτι παίξτε με την συμμετρία και τοποθετήστε τα διακοσμητικά με τρόπο που να καθρεπτίζονται. Ένας εύκολος τρόπος για να το καταφέρετε είναι να τοποθετήσετε το κέντρο ένα μεγάλο αντικείμενο και αμφότερα να βάλετε αντικείμενα σε απόλυτη συμμετρία. Τα αντικείμενα αυτά μπορούν να είναι από απλά διακοσμητικά μέχρι λάμπες και κεριά.

Βάλτε τις συλλογές σας

Αν έχετε οποιαδήποτε συλλογή, τότε το πεζούλι πάνω από το τζάκι είναι το ιδανικό σημείο για να την εκθέσετε. Ακριβώς όπως συμβαίνει με τα κεραμικά βάζα της παρακάτω φωτογραφίας. Προτιμήστε ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ροής.

 

Δημιουργήστε μια καλλιτεχνική γωνιά

Συνδυάστε αντικείμενα όπως βιβλία, πλαίσια και διακοσμητικά και δημιουργήστε μια ποικιλόμορφη καλλιτεχνική γωνιά που θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω της. Όσο πιο ιδιαίτερα είναι τα αντικείμενα τόσο πιο όμορφη θα γίνει η γωνιά σας. Μην παραλείψετε να βάλετε κάποιο φυτό ή μερικά λουλούδια για να ολοκληρώσετε τη σύνθεση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ