Πρωινό ξύπνημα: Ξεκινήστε την ημέρα σας νωρίς και νιώστε ευτυχισμένοι


Εάν το πρωινό ξύπνημα σας κάνει να γυρίσετε κάτω από το πάπλωμα, κάντε τα πάντα για να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Έρευνες λένε ότι οι άνθρωποι του πρωινού είναι πιο χαρούμενοι και πιο επιτυχημένοι από όλους τους υπόλοιπους. Ειδικοί λένε ότι το να ξυπνάμε νωρίς μπορεί να αποτελεί το κλειδί για τη βελτίωση της υγείας, της καριέρας και της προσωπικής μας ζωής.

Η μαγεία του πρωινού ξυπνήματος

Τα πρωινά είναι μια πολύ καλή στιγμή για να γίνουν πράγματα. Ιδιαίτερα οι προσωπικές προτεραιότητες που έχουμε για να ξεφύγουμε από την εργασιακή ρουτίνα. Υπάρχουν κάποιες έρευνες που διαπιστώνουν ότι η θέλησή μας να κάνουμε πράγματα είναι πιο ισχυρή το πρωί. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και σκεφτείτε την τελευταία φορά που κάνατε δίαιτα. Σκεφτείτε τώρα πότε κατα την διάρκεια της δίαιτας κάνατε το πρώτο σας cheat. Αν το βρήκατε τότε σίγουρα θα συνειδητοποιήσετε ότι ήταν βράδυ.

Οι ειδικοί λένε ότι οι δίαιτες διακόπτονται το βράδυ και όχι το πρωινό. Η επιλογή να αφιερώνουμε τις πρώτες πρωινές ώρες σε πράγματα που είναι σημαντικά για εμάς όπως άσκηση, στρατηγική σκέψη, δημιουργική εργασία και στη συντήρηση της σχέσης σας. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνετε τις πρώτες πιο δημιουργικές σας ώρες σε αυτά που σας ενδιαφέρουν και λειτουργείτε καλύτερα πολύ πριν εισβάλουν οι προτεραιότητες των άλλων ανθρώπων που πρέπει να φροντίσετε ή να δουλέψετε γι αυτούς.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι τα άτομα που ξυπνούν νωρίς έχουν τη φήμη ότι είναι επιτυχημένα. Είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που βρίσκεται σε πολλούς διευθύνοντες συμβούλους, κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους ανθρώπους με που έχουν μια κάποια επιρροή. Λέγεται ότι ένας από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney, Robert Iger, ξυπνούσε στις 4.30 το πρωί. Το έκανε για να αθληθεί και άνοιγε πριν από όλους το γραφείο του για να λύσει ήρεμα τις όποιες εκκρεμότητές του. Τι γίνεται όμως όταν η φυσική σας κατάσταση δεν το επιτρέπει; Τι γίνεται όταν είναι αδύνατον να σηκωθούμε από το κρεβάτι;

Επαναπροσδιορίστε τον εαυτό σας

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο εκτός από το να επαναπροσδιορίσετε τον εαυτό σας. Αν συνεχίσετε να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν είστε πρωινός άνθρωπος, τότε δεν θα σηκωθείτε ποτέ νωρίς. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωινός ύπνος είναι μια συνήθεια που πρέπει απλώς να κόψουμε και να αναλάβουμε δράση. Οι άνθρωποι που σηκώνονται νωρίς συχνά έχουν πολλά αισθήματα θετικότητας και ευτυχίας που θα συνεχιστούν όλη μέρα. Βάλτε μία πρωινή θετική νότα στη καθημερινή σας ζωή. Αυτή η θετική κατάσταση της διάθεσης θα σας αλλάξει όχι μόνο την καθημερινότητα αλλά και σταδιακά όλη σας τη ζωή. Στατιστικές λένε ότι υπάρχουν πρωινοί και βραδινοί άνθρωποι  και οι πρωινοί τείνουν να είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ