Γιάννης Αποστολάκης: «Όλα έγιναν αστραπιαία»

Ο Γιάννης Αποστολάκης είναι ένας από τους «θαλασσόλυκους» του ΣΚΑΪ

Ο σεφ μίλησε για την εμπειρία του στην εκπομπή, περιέγραψε ένα δύσκολο γύρισμα και αποκάλυψε τι ήταν εκείνο που τον εντυπωσίασε. 

Είναι μια διαφορετική τηλεοπτική πρόταση οι «Θαλασσόλυκοι» του ΣΚΑΪ. Πώς προέκυψε η ιδέα;

«Η ιδέα υπήρχε αρκετό καιρό στα συρτάρια της εταιρείας παραγωγής που υλοποίησε την εκπομπή. Είχαμε από την αρχή της συνεργασίας μας στην εκπομπή «Dot» μια φιλική σχέση και αρκετές φορές είχε πέσει στο τραπέζι π ιδέα του να γίνει μια εκπομπή με ιστιοπλοϊκό, επειδή ασχολούμαι αρκετά με την ιστιοπλοΐα. Συνδυαστικά, λοιπόν, με τη μαγειρική, θεωρούσαμε πως υπάρχει κάτι όμορφο που ταιριάζει στην αισθητική του Έλληνα. Ποτέ δεν υλοποιήθηκε, μέχρι που βρέθηκε ο Γιάννης Δρυμωνάκος και ουσιαστικά μας πρότεινε, κάτι αντίστοιχο χωρίς να γνωρίζει πως εμείς είχαμε μια όμοια πρόταση στα σκαριά. Όλα έγιναν αστραπιαία. Σε μια βδομάδα λύσαμε και ξεκίνησε το ταξίδι μας»

Θα ήθελα να μου περιγράψεις ποιο ήταν το πιο δύσκολο γύρισμα και ποιο το πλέον ευχάριστο.

«Αρκετά δύσκολα γυρίσματα. Οι συνθήκες σε ένα σκάφος απέχουν πολύ από τις ιδανικές για ένα τεχνικά σωστό γύρισμα. Αέρας, περιορισμένος χώρος, φωτισμός έντονος τις περισσότερες ώρες και γενικά πολλές τεχνικές δυσκολίες. Ιδανικά γυρίσματα όταν βρισκόμασταν σε παραλίες και νησιά που η ομορφιά τους μας έκανε να μη σκεφτόμαστε κούραση και δουλειά. Συνέβαινε αρκετά συχνά, θα πω»

Από τα νησιά που επισκεφθήκατε, τι ήταν αυτό που πραγματικά δεν γνώριζες για τους κατοίκους, την κουλτούρα τους ή τη δραστηριότητα τους και σε εντυπωσίασε;

«Είναι φοβερό το ότι κάθε νησί είναι σε πολλούς τομείς διαφορετικό από το γειτονικό του που μπορεί να απέχει ελάχιστα μίλια Στα μεγάλα νησιά συνήθως οι κάτοικοι δεν είναι τόσο φιλόξενοι όσο στα μικρά και απομακρυσμένα. Δεν έχουν ανάγκη να συναναστραφούν ξένους, οπότε δύσκολα θα ανοιχτούν. Σε αντίθεση με τους κατοίκους των μικρών νησιών που θέλουν να μάθουν την ιστορία μας και να μας πουν τη δική τους. Ίσως λόγω της σπάνιας συναναστροφής τους με νέους ανθρώπους. Σε γενικές γραμμές, βέβαια, η γνωστή σε όλους ελληνική φιλοξενία δεν έλειψε στο ταξίδι μας» είπε στο tvέθνος

 

Πηγή: www.gossip-tv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here