Άγχος αυτοφροντίδα: Πώς να τα βγάλετε πέρα με το άγχος [vid]


Το άγχος είναι μία συνθήκη που όλοι γνωρίζουν καλά και βιώνουν συχνά. Σε μια πολυάσχολη ζωή, το άγχος είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Το άγχος προκαλείται από θετικά γεγονότα – νέα εργασία, διακοπές ή γάμος – καθώς και αρνητικά – απώλεια εργασίας, διαζύγιο ή θάνατος. Εντωμεταξύ, άγχος δεν αποτελεί το ίδιο το γεγονός, αλλά μάλλον η ψυχολογική ή σωματική σας αντίδραση σε αυτό. Ως έναν βαθμό το άγχος μπορεί να σας παρακινήσει ή να σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στον κίνδυνο. Ωστόσο, εάν έχετε συνεχές άγχος που παρεμβαίνει στις καθημερινές σας δραστηριότητες και διαταράσσει την απόλαυση στη ζωή, τότε μπορεί να συνιστά πρόβλημα.

Θεραπείες για το άγχος στο σπίτι

  • Ασκηθείτε

Αναπτύξτε μια ρουτίνα έτσι ώστε να είστε σωματικά ενεργοί τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Η άσκηση είναι ένας ισχυρός μειωτής του άγχους. Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Ξεκινήστε αργά και σταδιακά αυξήστε την ποσότητα και την ένταση των δραστηριοτήτων σας.

  • Αποφύγετε το αλκοόλ

Εάν δεν μπορείτε να διακόψετε την κατανάλωση αλκοόλ από μόνοι σας, επισκεφτείτε το γιατρό σας ή βρείτε μια ομάδα υποστήριξης που θα σας βοηθήσει.

  • Κόψτε το κάπνισμα και σταματήστε να πίνετε ποτά με καφεΐνη

Τόσο η νικοτίνη όσο και η καφεΐνη μπορούν να επιδεινώσουν το άγχος.

  • Συζητήστε τις ανησυχίες σας

Η συζήτηση με έναν έμπιστο φίλο βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος και μπορεί να προσφέρει μια πιο θετική ματιά στα πράγματα. Αυτό με τη σειρά του σας βοηθά να δείτε την κατάσταση πιο καθαρά και να υιοθετίσετε ένα υγιές σχέδιο δράσης.

  • Χρησιμοποιήστε τεχνικές διαχείρισης του στρες και χαλάρωσης

Οι τεχνικές οπτικοποίησης, ο διαλογισμός και η γιόγκα είναι παραδείγματα τεχνικών χαλάρωσης που μπορούν να μειώσουν το άγχος.

  • Μάθετε να χαλαρώνετε

Ο στόχος σας είναι να μειώσετε τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση, μειώνοντας παράλληλα την ένταση των μυών.

  • Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα

Κάντε ό, τι μπορείτε για να βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά για να νιώσετε ξεκούραση. Εάν δεν κοιμάστε καλά, επισκεφτείτε το γιατρό σας.

  • Τρώτε υγιεινά

Η υγιεινή διατροφή – λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και ψάρια – μπορεί να συνδέεται με μειωμένο άγχος, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα προκειμένου να διαπιστευτεί αυτό.

  • Η μουσικοθεραπεία και η ενασχόλιση με την τέχνη μπορεί να είναι χρήσιμες

Μπορείτε να αξιοποιήσετε την δύναμη της τέχνης για να εκφράσετε την εσωτερική σας σκέψη και τα συναισθήματά σας, όταν είναι δύσκολο να μιλήσετε για αυτά. Η ενασχόληση με την τέχνη θεωρείται θεραπευτική. Μάλιστα, η ακρόαση μουσικής ακόμη και κατά τη διάρκεια ιατρικών επεμβάσεων, έχει αποδειχθεί ότι έχει χαλαρωτικά και ηρεμιστικά αποτελέσματα.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ