Υποβοηθούμενη γονιμοποίηση: Το στοίχημα της Ελληνικής κυβέρνησης για σύγχρονες λύσεις σε ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν


Σε εκδήλωση για τα 6 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας γνωστού κέντρου υποβοηθούμενης γονιμοποίησης παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης και μίλησαν σχετικά με το δημογραφικό ζήτημα. Το θέμα αποτελεί προτεραιότητα, καθώς όπως φαίνεται και από τα στατιστικά δεδομένα ο ελληνικός πληθυσμός φθίνει. Πρόκειται για ένα γεγονός που υφίσταται σε παγκόσμια κλίμακα. Η υποβοηθούμενη γονιμοποίηση αποτελεί βασικό πυλώνα αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου. Ωστόσο, εγείρονται προβλήματα όπως το κόστος, η χρηματοδότηση και οι σύγχρονες δομές. Όλα αυτά τα προβλήματα καλείται η Ελλάδα να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντας διέξοδο σε όσα ζευγάρια επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.

Δηλώσεις Θάνου Πλεύρη

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος, Πλεύρης, μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της Πολιτείας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής: “Είναι ακριβώς οι δράσεις που χρειάζεται να υπάρχουν, προκειμένου να υπάρχει υποστηρικτική δράση στο αγαθό της Υγείας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Από την πλευρά της Υγείας εάν το δούμε, πρώτον έχουμε υψηλό επίπεδο παρεχόμενης υπηρεσίας στη χώρα μας. Έτσι μπορούν τα ζευγάρια να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες και δυνατότητες, ώστε να μπορέσουν να έχουν τη χαρά να τεκνοποιήσουν. Δεύτερον, είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι με τις πολύ καλές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί υπάρχει και ένα πολύ καλά δομημένο νομικό πλαίσιο. Πρόκειται και για ένα στοίχημα ιατρικού τουρισμού. Τρίτον, έχουμε μία στροφή και αυτό αφορά και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει πολύ καλές υπηρεσίες υγείας. Με αυτό τον τρόπο, ο ιδιωτικός τομέας που συμβάλλει σε αυτή την ανάπτυξη θα επιβραβεύεται.”

Δηλώσεις Κυριάκου Πιερρακάκη

Από την πλευρά του, ο  υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε τα εξής: “Με τον Θάνο Πλεύρη σχεδιάζουμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση της Υγείας με τον ψηφιακό φάκελο του ασθενούς, με την τηλεΐατρική, με όλα τα πράγματα που έρχονται να συμβάλουν στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αλληλεπιδρούν με το Κράτος και γενικά με τις Δομές Υγείας. Όλη αυτή η προσέγγιση έχει στο τέλος της ημέρας στον πυρήνα της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του – και ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είναι μια πολύ σπουδαία προσέγγιση. Μπαίνει η τεχνολογία στον πυρήνα της ανθρώπινης υπόστασης με σκοπό να αντιμετωπιστεί και το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε. Πέσαμε από τα 11,1 εκατομμύρια στα 10,7 εκατομμύρια. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό με δομημένες λύσεις με την Κυβέρνηση ως σύνολο και αποτελεί πρόκληση.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ