Σεξ τραυματισμοί: Οι 7 συνηθέστεροι σεξουαλικοί τραυματισμοί και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Το σεξ δεν είναι τόσο εύκολο όσο θέλουν να το παρουσιάζουν μερικοί. Υπάρχουν πολλά χτυπήματα και μώλωπες, ενώ ο πόνος είναι επίσης υπαρκτός. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη χημεία ή την συμβατότητα. Μπορείτε να ζήσετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας και πάλι να προκύπτουν δύσκολα σημεία, σεξουαλικά μιλώντας. Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκαλούν έκπληξη. Αλλά είναι καλύτερο να γνωρίζετε τι ακριβώς μπορεί να πάει στραβά, ώστε να ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε εάν και όταν συμβεί.

Πιο συνηθισμένοι σεξουαλικοί τραυματισμοί

  • Έγκαυμα από χαλί: Η τριβή κατά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές στον κάτω μέρος, στους μηρούς, στα γόνατα, στους αγκώνες, στα χέρια, ακόμη και στο πρόσωπο. Μερικές φορές, όταν υπάρχει μεγάλη τριβή, μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα χαλιών. Αυτοί οι τραυματισμοί μπορεί να αισθάνονται σαν εγκαύματα πρώτου βαθμού. Το παθαίνετε κάνοντας σεξ σε τραχιά επιφάνεια, έντονο σεξ, παρατεταμένο σεξ, τρίψιμο σε σκληρές τρίχες του προσώπου. Η ερυθρότητα και ο ερεθισμός του δέρματος είναι φυσιολογικά. Όμως αν δείτε σημάδια λοίμωξης (πρήξιμο ή πύον), μπορεί να θέλετε να επισκεφθείτε γιατρό.
  • Σχισίματα ή κοψίματα του κόλπου: Μικροσκοπικά σκισίματα στον ευαίσθητο ιστό του κόλπου μπορεί να εμφανιστούν ως αποτέλεσμα πολλών δραστηριοτήτων. Τα περισσότερα κοψίματα είναι στην επιφάνεια και επουλώνονται από μόνα τους. Ωστόσο, εάν έχετε πρόβλημα με την ούρηση ή σχηματισμό πύου στην περιοχή, τότε επισκεφθείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Η χρήση λιπαντικού θα βοηθήσει. Οι σεξολόγοι συνιστούν να ουρήσετε πριν κάνετε σεξ και να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσετε τους μύες. Αν η αιμορραγία δεν σταματήσει, επισκεφτείτε έναν γιατρό. Επίσης, επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν ο πόνος επιμένει για περισσότερο από μία ή δύο ημέρες.
  • Κολπικός πόνος: Ο κόλπος σας είναι βασικά ένας μυς και το σεξ είναι ίσως η πιο σκληρή άσκηση. Είναι φυσικό να περιμένουμε λίγο πόνο. Ο πόνος που δεν εξαφανίζεται μετά από μερικές ημέρες μπορεί να είναι σημάδι για κάτι βαθύτερο. Για παράδειγμα, ο πόνος κατά την ούρηση μπορεί να είναι σημάδι μιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης ασθένειας ή μιας ουρολοίμωξης – είναι εκπληκτικά συνηθισμένοι κατά τη διάρκεια του σεξ. Θα μπορούσε ακόμη και να είναι σημάδι βακτηριακής (μη ΣΜΝ) λοίμωξης, όπως κολπίτιδα ή διαταραχή φλεγμονής της πυέλου.
  • Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος: Λίγα πράγματα αφήνουν την ουρήθρα σας τόσο ευάλωτη στην είσοδο εξωτερικών βακτηρίων όσο το σεξ. Αν και οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό, οι άνδρες μπορούν επίσης να προσβληθούν από ουρολοίμωξη μέσω του σεξ. Τα βακτήρια ταξιδεύουν – από τα σεντόνια, από τα σεξουαλικά παιχνίδια, από τα δάχτυλα, από το δέρμα, από παντού. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση για αυτό. Οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης ουρολοίμωξης εάν κάνουν κατούρημα πριν και μετά το σεξ. Το αντίστροφο ισχύει για τους άνδρες: περιμένετε 15 λεπτά αφού κάνετε σεξ για να κατουρήσετε.
  • Μώλωπες: Οι μώλωπες τείνουν να είναι στο πιο ήπιο άκρο του φάσματος των τραυματισμών λόγω φύλου. Εμφανίζονται όταν σκάνε μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία κάτω από το δέρμα. Οι μώλωπες πρέπει να φύγουν από μόνες τους. Εάν, ωστόσο, δείτε σημάδια συγκέντρωσης αίματος κάτω από το δέρμα (πορφύρα), συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πορφύρες δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Αλλά μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι μιας υποκείμενης ιατρικής κατάστασης.
  • Κάταγμα πέους: Το κάταγμα πέους είναι συνήθως ένα σχίσιμο στον χιτώνα albuginea – ένα στρώμα από ελαστικό ιστό ακριβώς κάτω από το δέρμα που επιτρέπει στο πέος να διαστέλλεται όταν διεγείρεται. Μερικές φορές, ωστόσο, το σπάσιμο μπορεί να πάει βαθύτερα – στο στρώμα ιστού κάτω από τον χιτώνα albuginea, που ονομάζεται σηραγγώδες σώμα. Ορισμένες στάσεις σεξ είναι χειρότερες από άλλες. Οι γιατροί λένε ότι υπάρχει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή όταν ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι ξεκινά σεξ με τη γυναίκα από πάνω – αν υπάρχει αντίσταση στο σημείο εισόδου, το βάρος της γυναίκας μπορεί να σπρώξει το όρθιο πέος.
  • Τραυματισμός στην πλάτη, μώλωπες, μυϊκές έλξεις και κράμπες: Όλοι τα έχουμε βιώσει αυτά. Μια ξαφνική, αμήχανη ή έντονη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από αυτά τα δευτερεύοντα ζητήματα. Μια εύκολη λύση είναι να αφιερώσετε χρόνο στη συσσώρευση, ώστε το σώμα να ζεσταθεί και για την προπόνηση. Ο βασανιστικός πόνος μπορεί να υποδηλώνει κάταγμα της γραμμής των μαλλιών. Επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν ο πόνος δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχετε βιώσει μετά από μια κουραστική μέρα στο γυμναστήριο. Οι ρήξεις συνδέσμων ή τενόντων είναι σπάνιες. Όμως εάν αισθάνεστε τρομερό πόνο στα γόνατα, στους αγκώνες ή σε οποιαδήποτε άλλη άρθρωση, επισκεφτείτε έναν γιατρό.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here