Αυτοφροντίδα: 9 βραδινές συνήθειες που θα βοηθήσουν να βελτιώσεις την προσωπική σου ανάπτυξη


Πιστεύεις ότι προσπαθείς καθημερινά να πετύχεις τους στόχους σου, αλλά πάντα κάτι μένει πίσω κι απογοητεύεσαι; Μην αγχώνεσαι! Τα πάντα είναι θέμα καλής διαχείρισης! Ο καλύτερος τρόπος για να οργανωθείς είναι να αποκτήσεις μία βραδινή ρουτίνα, η οποία θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να οργανώσεις καλύτερα την επόμενη μέρα σου! Εδώ θα βρεις 9 βραδινές συνήθειες που θα σου αλλάξουν τη ζωή.

Βραδινές συνήθειες για μια όμορφη ημέρα

  • Αξιολόγησε τη μέρα σου: Σίγουρα θα έχεις νιώσει, κάποια στιγμή στη ζωή σου, ότι κάνεις πάρα πολλά πράγματα μέσα στη μέρα σου, αλλά δεν είσαι παραγωγικός/-ή. Τι μπορείς να κάνεις
    γι’ αυτό; Μπορείς να σημειώνεις κάθε βράδυ τι κατάφερες να κάνεις μέσα στη μέρα. Αυτό θα σου δίνει κίνητρο να προσπαθήσεις την επόμενη μέρα αυτά που δεν πρόλαβες να κάνεις σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, θα είσαι πάντα εν δράσει.
  • Προγραμμάτισε την επόμενη μέρα: Σημείωσε τους στόχους που έχεις για την επόμενη μέρα, καθώς επίσης και τις υποχρεώσεις που πρέπει να κλείσεις (π.χ. σουπερμάρκετ, εξόφληση λογαριασμών).
  • Βελτίωσε τις κοινωνικές σου δεξιότητες: Μπορεί να είσαι πιεσμένος/-η με τη δουλειά, κι έτσι ο ελεύθερός σου χρόνος να είναι περιορισμένος. Όμως, μην κλείνεσαι στον εαυτό σου! Λίγος χρόνος με φίλους είναι το καλύτερο γιατρικό για να ανέβεις ψυχολογικά.
  • Αποσυνδέσου από όλες τις κοινωνικές εφαρμογές: Τα social media μπορούν εύκολα να σου αποσπάσουν την προσοχή και να σε κάνουν να εξαντλήσεις όλο τον ελεύθερό σου χρόνο σε αυτά. Μην πέσεις στην παγίδα τους.
  • Κάνε μία χαλαρωτική γυμναστική: Φρόντισε πριν κοιμηθείς να κάνεις μία χαλαρωτική Yoga ή ακόμα και ασκήσεις ευλυγισίας. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα σου θα ξεπιαστεί, το άγχος θα μειωθεί και ο ύπνος σου θα είναι πιο βαθύς.
  • Φρόντισε την διατροφή και το δέρμα σου: Μην ξεχνάς κάθε βράδυ να τρως ελαφριά για να είναι και ο ύπνος σου ξεκούραστος. Επίσης, πριν τον ύπνο να αφαιρείς το make up σου, να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο και να ενυδατώνεις το πρόσωπο και το σώμα σου.
  • Ετοίμασε τα ρούχα σου για την επόμενη μέρα: Η εμφάνισή σου μπορεί να σταματήσει να αποτελεί άγχος, αν την προετοιμάζεις από την προηγούμενη μέρα.
  • Δημιούργησε μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σπίτι: Σβήσε τα φώτα, έτσι ώστε ο εγκέφαλος να αρχίζει να προετοιμάζεται για ύπνο. Άναψε κεράκια ή ένα μικρό φωτάκι και διάβασε ένα βιβλίο ή δες μια ταινία.
  • Άσε το ξυπνητήρι σε άλλο δωμάτιο: Τέλος, είναι δύσκολο το επόμενο πρωί να σηκωθείς από το κρεβάτι. Γι’ αυτό, βάλε το ξυπνητήρι σε άλλο δωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο, δύσκολα θα πατήσεις το snooze κι έτσι, θα ξεκινήσεις νωρίς τη μέρα σου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ