Χονγκ Κονγκ: Περαιτέρω ενίσχυση των ταξιδιωτικών περιορισμών με βάση στρατηγική μηδενικής covid

Χονγκ Κονγκ: Το Χονγκ Κονγκ θα αυστηροποιήσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό για να το ευθυγραμμίσει περισσότερο με την ηπειρωτική Κίνα, δήλωσε ο ηγέτης του την Τρίτη, καθώς η πόλη παρέτεινε το σερί της άνω των δύο μηνών χωρίς σημαντικό τοπικό ξέσπασμα. Η ανακοίνωση ήρθε παρά τις ανησυχίες της επιχειρηματικής κοινότητας του διεθνούς κόμβου ότι η πόλη παραμένει επ’ αόριστον αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, με ένα από τα αυστηρότερα υποχρεωτικά καθεστώτα καραντίνας οποιασδήποτε δικαιοδοσίας.

Οι περισσότερες αφίξεις πρέπει να περάσουν από 14 έως 21 ημέρες καραντίνας σε ξενοδοχεία. Η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρι Λαμ είπε ότι το Χονγκ Κονγκ θα προχωρήσει τώρα ακόμη περισσότερο καθώς προσπαθεί να πείσει τους ηγέτες της Κίνας να αποκαταστήσουν τα ταξίδια με την ηπειρωτική χώρα. «Σύντομα θα ανακοινώσουμε ότι οι περισσότερες από τις εξαιρέσεις καραντίνας που χορηγούνται σε συγκεκριμένες ομάδες επισκεπτών που προέρχονται από το εξωτερικό και την ηπειρωτική χώρα θα ακυρωθούν», είπε η Λαμ, προσθέτοντας ότι μόνο οι βασικοί εργαζόμενοι, όπως οι διασυνοριακοί οδηγοί φορτηγών, θα επιτρέπεται να κάνουν ταξίδια.

Προς το παρόν, το Χονγκ Κονγκ επιτρέπει σε ορισμένες ομάδες ανθρώπων να παραλείψουν την καραντίνα ή να απομονωθούν στο σπίτι. Περιλαμβάνουν διπλωμάτες και ηγέτες επιχειρήσεων, καθώς και ορισμένους ηπειρωτικούς πολίτες με κάρτες κατοίκου του Χονγκ Κονγκ. Η Λαμ δεν διευκρίνισε ποιες κατηγορίες θα στερούνταν τώρα τις εξαιρέσεις.

Τον περασμένο μήνα, η σταρ του Χόλιγουντ Νικόλ Κίντμαν επετράπη να παραλείψει την καραντίνα για να γυρίσει μια τηλεοπτική εκπομπή, μια απόφαση που προκάλεσε μεγάλη οργή στο κοινό. –

Προειδοποίηση του κλάδου – Η Λαμ είχε προηγουμένως περιγράψει το άνοιγμα στην ηπειρωτική χώρα ως «πιο σημαντικό» από την αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιωτικών συνδέσεων του Χονγκ Κονγκ. Την Τρίτη, κατέστησε σαφές ότι το Πεκίνο αναμένει από την πόλη να μιμηθεί τους δικούς της αυστηρούς περιορισμούς.

«Είμαστε παγιδευμένοι σε ένα είδος διλήμματος γιατί για να επαναλάβουμε κάποια ταξίδια χωρίς καραντίνα με την ηπειρωτική χώρα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι πρακτικές μας κατά της Covid 19 είναι περισσότερο σύμφωνες με τις πρακτικές της ηπειρωτικής χώρας», είπε στους δημοσιογράφους. «Επομένως, αν το Χονγκ Κονγκ χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους για τους ανθρώπους που φθάνουν από το εξωτερικό ή υιοθετήσει αυτό που έχουν κάνει άλλες χώρες – το λεγόμενο να ζήσουν με τον ιό Covid-19 – τότε οι πιθανότητες να ταξιδέψουν με την ηπειρωτική χώρα θα μειωθούν».

Η επιχειρηματική κοινότητα του Χονγκ Κονγκ παρακολουθεί με αυξανόμενη αγανάκτηση καθώς ανοίγουν ξανά αντίπαλοι χρηματοοικονομικοί κόμβοι όπως η Σιγκαπούρη, το Τόκιο, το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη. Τη Δευτέρα, ο κορυφαίος όμιλος λόμπι για τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες προειδοποίησε ότι η απόφαση της Lam να ακολουθήσει μια στρατηγική μηδενικής Covid και να κρατήσει την πόλη αποκομμένη, σφυροκοπούσε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ως επιχειρηματικού κόμβου. Αλλά υπάρχουν ελάχιστα σημάδια αλλαγής στον ορίζοντα.

Η Κίνα διατηρεί αυστηρούς περιορισμούς στις αφίξεις στο εξωτερικό και δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των συνόρων της. Το Σαββατοκύριακο, οι Financial Times, επικαλούμενοι μια κινεζική κυβερνητική πηγή, ανέφεραν ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να κρατήσει τα σύνορά του σε μεγάλο βαθμό κλειστά μέχρι μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος τον Νοέμβριο του 2022.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here